Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post


Гост

#627 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-28 13:44

#623: - Re: Re: Re: Re: Re:

Кое по-точно е различното? Някой в Европа или Америка да се интересува от това къде точно е издадена дипломата? Гледат Тойфел, САТ (ако е нужен), искат достигнат минимален успех в някои елитни университети (в други – не), интервю (евентуално). Дали идваш от ЕГ, ГПЧЕ, ГЧЕ, просто няма значение.

Еднаква ли е тежестта на дипломата, издадена от всички средни училища в България – да? А едно и също ли стои зад оценките, написани в различните училища – не? Как се изкарва оценка в НЕГ, СМГ и как в МГ в град Х ? Ама някой интересува ли се от това?

В България пък още по-малко се интересуват.

Отговори


Гост

#637 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-28 14:57:48

#627: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Да, разбира се че се гледат Тойфел, САТ и т.н. обективни критерии, но за част от елитните университети, където се стремят да попаднат много от бившите възпитаници на МГ-тата всички допуснати кандидати са с много високи резултати. Често има квоти за прием на участниците от даден регион и в тези случаи решаващ фактор при отсяването на хора с близки много високи резултати от една и съща държава може да бъде наличието на награди от международни състезания, наличието на странични интереси и хобита, социална ангажираност; гледа се преподавателят който те е препоръчал има ли други възпитаници във въпросното учебно заведение и как се справят те, както и кое училище е завършил кандидатът.

Представям си как би започнал текстът на една препоръка на преподавател след пререгистрацията:

"Преподавам математика от Х години в едно от най престижните училища в страната (но не се притеснявайте че не сте чували нищо за него - просто то наскоро си смени структурата и името - но иначе си е същото както преди)..."