Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post


Гост

#637 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-28 14:57

#627: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Да, разбира се че се гледат Тойфел, САТ и т.н. обективни критерии, но за част от елитните университети, където се стремят да попаднат много от бившите възпитаници на МГ-тата всички допуснати кандидати са с много високи резултати. Често има квоти за прием на участниците от даден регион и в тези случаи решаващ фактор при отсяването на хора с близки много високи резултати от една и съща държава може да бъде наличието на награди от международни състезания, наличието на странични интереси и хобита, социална ангажираност; гледа се преподавателят който те е препоръчал има ли други възпитаници във въпросното учебно заведение и как се справят те, както и кое училище е завършил кандидатът.

Представям си как би започнал текстът на една препоръка на преподавател след пререгистрацията:

"Преподавам математика от Х години в едно от най престижните училища в страната (но не се притеснявайте че не сте чували нищо за него - просто то наскоро си смени структурата и името - но иначе си е същото както преди)..."

Отговори


Гост

#640 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-28 15:56:45

#637: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ами какъв е проблемът? Високи резултати могат да се постигнат и в СМУ, нали? Също така, получени вече награди могат да се презаверят от училището, МОМН, предполагам – така както става със завършилите неомъжени студентки. След като се омъжат, дипломата им за завършено висше образование се презаверява – издава се нещо като документ, удостоверяващ, че става въпрос за едно и също лице.

В препоръката от преподавател може просто да се спомене например, че има възпитаници от същото училище, което до ....  се е наричало ......Какво лошо има в такава препоръка, ако е написана грамотно? Много се задълбавате в неща, които едва ли са от съществено значение.


Гост

#641 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-28 16:02:09

#637: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Това че често има квоти за прием по региони е пълна измислица. Не се косете за чуждите университети. Малко от тях си заслужават, а за тях вие нямате пари.