Подписка

Quoted post


Гост

#238 Re: Re: Re:

2012-02-27 10:23

#226: - Re: Re:

Най-желаните гимназии в момента са ЕГ. В 1-ва ЕГ Варна 2011 г. най-високият бал е 36.00 (тоест максимален). Има ли такъв бал в СМГ? Много е лесно да се влезе в МГ – 3-3.25 на изпита по математика и бал около 19-22 вършат работа. Изключение правят 3-4 МГ. Може ли в някоя ЕГ да се влезе с такъв бал? Не и няма изключения.

Не е вярно, че повечето деца си остават в МГ. Не и във всяко МГ.

А това: "Едва 10% от децата, приети в 8-ми клас в ЕГ в големите градове, са учили 5-7 клас в МГ. Останалите 90% идват от СОУ и ОУ. Как за тези деца средата се е оказала благоприятна и са успели да изкарат балове 34-36, а за вашите деца не е благоприятна? Как тези деца са получили качествено образование, а вашите не получават? " би трябвало да се разбира така:

Понеже около 90% от приетите в 8-ми клас в ЕГ не са учили в МГ 5-7 клас, и въпреки това са изкарали високи приемни балове, следва, че те са получили добра подготовка в училищата, от които идват (ОУ и СОУ) и средата (добра или лоша) по никакъв начин не се е отразила на резултатите им от изпитите.

Били ходили на курсове и частни уроци, може, а дали има деца от СМГ, които не са ходили на курсове по БЕЛ? Учениците ходят на курсове и уроци точно при учители, преподаващи в ОУ и СОУ, които вие така незаслужено хулите. Чували ли сте някой ученик от МГ да е ходил на уроци при учител, преподаващ в МГ? Няма как да стане, тъй като законът не го позволява. Стигнахме до извода, че всички, ходещи на уроци и курсове, се подготвят при преподаватели от ОУ и СОУ, следователно те не са некадърни (учителите).

Аз познавам дете, завършило ОУ в малък град, постигнало бал 35.6... без абсолютно никакви частни уроци, курсове и др. подобни. Познавам и дете с бал 34.4... , учило 5-7 клас в МГ, но ходило на частни уроци и по БЕЛ, и по математика. Познавам и дете, учило 5-7 клас в МГ, ходило на частни уроци и изкарало бал 28.300. Нещата не се свеждат само до това кой на какви уроци е ходил и къде е учил, а как е учил и какъв му е потенциала. Стигнахме до извода, че средата може да е оправдание, а не причина за ниски резултати.


Отговори


Гост

#241 Re: Re: Re: Re:

2012-02-27 11:28:17

#238: - Re: Re: Re: Най-желаните гимназии в момента са ЕГ. В 1-ва ЕГ Варна 2011 г. най-високият бал е 36.00 (тоест максимален). Има ли такъв бал в СМГ?

За СМГ не знам, но има в МГ " Петър Берон". :)


Гост

#242 Re: Re: Re: Re:

2012-02-27 11:40:44

#238: - Re: Re: Re:

Чували ли сте някой ученик от МГ да е ходил на уроци при учител, преподаващ в МГ? Няма как да стане, тъй като законът не го позволява. Стигнахме до извода, че всички, ходещи на уроци и курсове, се подготвят при преподаватели от ОУ и СОУ, следователно те не са некадърни (учителите).

 

Щом учителите в СОУ са кадърни, пък учениците им нямат същите постижения, като тези в МГ, то явно, че проблемът е в самата организация на училището, наречено СОУ.

Какво правим, вместо да оранизираме СОУ да работи като успешна МГ, ние премахваме МГ с надеждата, че СОУ какво?

Как ще се промени СОУ, като законът не предполага такава промяна?