Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Quoted post


Гост

#153

2021-09-01 18:59

Здравейте,

Благодаря много за предложенията и активността и съм твърдо ЗА всяко едно от тях! Извинявам се и знам, че писахте без предложения за тестове, но искам само да споделя едно мое разсъждение, което е и в пряка връзка с децентрализацията. Ако ръководството на всяко училище си направи справка само от информацията от антителни тестове на персонала (правени независимо кога, един път дАли стойност над референцията, това означава имунен отговор, който впоследстивие ще се активира отново), може да се окаже за немалък процент от училищата, че имат колективен щит с доста висок %. И в този случай спокойно да декларират, че сградата на училището е "безопасна", каквото и да означава това, и да имат основание да не прилагат мерки от рода на маски и тестове. Така ако някой започне да твърди, че заради училището се е вдигнала заболеваемостта, всъщност ще твърди, че заразата е внесена отвън и съответно ще е свободен да си задържи детето вкъщи, но не и да иска да бъдат налагани ограничения на всички. Но при условие, че информацията от такива тестове не бъде използвана, за да носи привилегии или ограничения за никого. А само за да бъдат парирани всякакви опити за налагане на ваксинация, носене на маски или регулярни тестове. Извинявам се, ако мнението ми е твърде крайно и съм наясно, че пиша в качеството си на родител, а не на учител, за нещо, което касае личното пространството на персонала на училищата. Просто се чудя какъв железен аргумент да се даде, за да спре тази лудост!

Поздрави и успех!

Отговори

Яна Шишкова

Авторът на тази петиция

#156 Re:

2021-09-01 19:24:52

#153: -  

 Това е чудесно предложение!

То обаче не може да влезе към тях, защото е по същество предложение от неспециалисти за здравни мерки. Ние само можем да атакуваме законността на дадени мерки и чрез децентрализация да се преборим да има локални, които да се решават с родителите. Ето там вече, ако преборим това, ще можете да предложите на ръководството и това да залегне като отправна точка.




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...