Против строежа на 215м небостъргач до мол Парадайс

Quoted post


Гост

#6

2017-04-11 14:42

София е един от малкото столици, чиято архитектура в центъра не е висока. Този рядък архитектурен фономен датира още от времето на моите прадеди... Като кореняк софиянец от 5-тата генерация, чиито прародители живеят в София още от началото на 19 век. Дядо ми Иван Делчев е сред собствениците с къща на ул. "Велико Търново". Именно тези софиянци от тази улица изграждат със собствени средства ул. "Велико Търново": Посаждат липи, осветление, участват в поставянето на гранитни плочки и т.н. Така тя още от началото на 20 век има своя физиономия, която е в синхрон със строежа на града, за да се превърне час по-бързо в европейска столица.
Ето защо, по тази причина съм категорично против одобряването от Столичната община на небостъргачи в "невралгични" зони от града. Това се отнася с пълна сила за 215 метровия "модерен мастодонт" в кв.. Лозенец, като по такъв начин ще лиши нас, софиянци и гости от изключителната гледа на планината Витоша...
Считам, че е дошло време, общината на града да одобри закон, който да е легална форма на референдум, където софиянци казват своето виждане, мнение, глас по теми, свързани с архитектури и тем подобни инициативи за София.
Иван Хлебаров, кинорежисьор

Отговори

Истински софиянец

#19 Re:

2019-10-26 06:38:45

#6: -  

Имам същата съдба като вашата . Пра-пра дядо ми е построил кооперацията, в която живея до момента, но на Граф Игнатиев!!! Боли ме, като виждам безобразията от хора, които нямат никакво отношение и уважение към историята на този някога наричан " Малкият Париж" град.

Категорично съм против застрояването на вече отдавна задъхваща се прекрасна планина Витоша.




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...