Аз не искам бежанци в България!

Quoted post


Гост

#405

2016-09-30 23:52

404  Да, аз съм почти 30 г извън България, но това не ми пречи да съм в непрекъсната връзка с България и да допринасям доста повече от някои, които са в България. Не само материално, защото икономиката на България се държи, както много пъти сме коментирали тук, на огромните пращания пари и вещи отвън. Плюс масовата реклама, която правим. Моят институт, който не се намира в България, но работи също и за България е в центъра на благотворителността ни...

И мога отговорно да каже, че много хора са емигрирали не зашото им харесва. Може ли да обясни 404 защо не се изработи програма за връщане на диаспорците, ние сме 3 млн по света, в България. Така се прави вече в много държави. Още повече самият президент обеща и даже министър борисов. Вместо това те водят чужди елементи, които по закон не са емигранти. И нека 404 да се осведоми преди да дава публично мнение. Населението, което идва в България не идва от страни, където има война и защото е застрашен живота им..разбира се не говорим за сирия , в която живеят 20 млн хора..Те не са ли застрашени от войната? Освен това 404 и подобните му (ако има такива) да ни дадат обяснения и дефиниция, според, която се определят бежанците. Има си закони, които го определят по цял свят..Стига вече с квартална самодейност..

Отговори


Гост

#411 Re:

2016-10-01 17:17:20

#405: -  

Явно ти не си осведомен, сега в България има най-много бежанци от Сирия, бягащи от войната. Има си дефиниция виж си я в нета. Точно за това съм против петицията, защото тук повечето си мислят, че ей така са дошли хората тук, защото така им е угодно като на българските мигранти по света, а те са дошли защото търсят спасение от смърт, а не спасение от беден живот каквото търсят нашите емигранти. Айде айде лесно ти е оттам да "помагаш" вместо да дойдеш тук да се бориш за страната си, пък си взел да поучаваш другите как да гонят хората в нужда. Нали и ти си избягал щото си бил в нужда иначе защо ти е да се местиш. И да има такава програма за връщане едва ли, хората които вече  са се устроили добре в чужбина и въртят бизнес ще се върнат отново тук да се борят за страната си. Малко са истинските родолюбци, които с радост ще се върнат. А и защо е нужна такава програма, който има желание ще се върне и без такава програма. А дано и в  страната, в която си да решат да прогонят емигрантите да видим тогава как ще се почувстваш ти. Ти не си си в родината пък подписваш петиции против други хора, които бягат от родината, но поради доста по-основателни причини. Е това не го разбирам.