Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post

Светльо Ангелов - Портос

#425 Re:

2016-06-17 18:36

#424: -  

Не, това не е Държавна сигурност, нито ДАНС, това са едни мутирали парамилиционерски структури, понастоящем съставени от нисши чинове на бивши политкомисари, ЗКПЧ-та (заместник-командири по политическата част), ВКР-ета, ОФ-отговорници на жилищни кооперации и гимназиални учители по марксизъм-ленинизъм. Някои от тях са в раса, други са на щат към митрополии, трети в енорийски храмови настоятелства или епархийски съвети. Всеки истински християнин - без значение клирик или мирянин, който не им играе по свирката или поне не си затваря очите за безобразията им, им пречи.

Добрата новина е, че засега крадат полу-надребно - касичките с дарения на Бачковския манастир, държавните субсидии за строеж на храмове (в Пловдивска епархия е пълно с построени до половина храмове /до груб строеж/ и оставени незавършени, зарязани), наемите от казина и кафенета на църковни терени...

Лошата новина е, че те "чистят" Църквата от различните от себе си, подготвяйки я за Големия Обир от такива като Гергов и Маджуков - имотите на стойност около 6 милиарда в евро. Когато дядо Кирил опита да документира и каталогизира тия имоти чрез приятеля си и съратник в синода Митко Секулов, такива като Николай първо уволниха Митко Секулов (което е факт), защото каталогизацията им пречеше за планирания голям и мътен грабеж, а сетне и "потопиха" дядото (което е сериозно предположение, защото съществува и крупен мотив), неслучайно се пробваха веднага след това да бутнат имотите "за управление" на фирмата със зависимости към големи олигарси - стари номенклатурчици - Смарт брокерс.

А мУтрополит Николай тъче и на двата стана - сега получава лукс срещу "благославянето" на малките кражби, а един ден и патриаршеско було, за да "благослови и освети" големия обир на единствената още неприватизирана институция.

Не случайно концепцията им за действие в БПЦ след демократичните промени се нарича "Цитадела" (последна крепост) и то според официалните им документи, лицемерно я тълкуват като превръщане на БПЦ в последна крепост за защита на българите, а всъщност е Цитаделата в обществото на престъпната им дребна и едра шайка.

Отговори


Гост

#426 Re: Re:

2016-06-17 19:25:26

#425: Светльо Ангелов - Портос - Re:  

 О,това е много сериозно.И все Николай стои във всички тъмни и нечисти случвания.Този човек наистина е безскруполен и прикрива под служението си много престъпления.Ако може бих подписал тази петиция сто пъти,не един!


Гост

#430 Re: Re:

2016-06-17 23:54:07

#425: Светльо Ангелов - Портос - Re:  

 Е това е : делата на тъмнината ще излязат наяве. Няма нищо скрито да не е станало явно и за което се говори на ухо, ще се вика от покривите.