Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post

Съвестта ви говори

#204 Re: Re:

2016-06-09 18:53

#201: - Re:  

 

Като няма какво да отговорите почвате с обидите!
 
То общо взето такава са ви и обвиненията.
 
Спрете се! Не видяхте ли какъв грандиозен и грозен скандал се случи заради гордостта ви, мили хора?
 
Лукавият подскача от радост в момента, понеже успя да внесе смутове сред миряните.
 
Заради вашите действия извадихте очите на енорията си. Вместо да я защитите, я съсипахте.
 
Разбирам огорчението ви! Но не разбирам как, наричайки себе си " християни", продължавате да се държите като невъзпитани тинейджъри.
 
И не се ли замислихте, че с поведението си злепоставяте отец Тодор? Ама много го злепоставяте! Сигурно го и наскърбявате.
 
С какво щеше да ви попречи отец Стилян, ако му бяхте дали шанс да стане част от вас, въпреки кривините на младостта му ( за които твърдите, че ви смущават) Къде остана изпълнението на Христовата заповед да обичаме ближния си ( а под ближен разбираме не само приятелите си)?
 
С какво щеше да ви навреди този млад човек? С нищо!
 
Щяхте да имате служба всеки ден, най- малкото.
 
Можеше да да направите опит да се стиковате с него. А ако сте приели поведението му като грубо, можеше да се подчините и на друга евангелска заповед- да прощаваме 77 пъти по 7.
 
Какво от това направихте?
 
Вместо да бъдете човечни, тръгнахте да мачкате човешкото достойнство на брата си. Да викате медии, да обиждате, да клеветите и пр, и пр.
 
Срамота!
 
А аргументите ви просто са смешни!
 
Вие предизвикахте бурята в чаша вода.
 
А сега ненавистта така ви е завладяла, че сами ще изгорите в нея.
 
Жалко за храма, жалко за отците, но най- жалко за вас, че се оставихте на най-долните страсти, да ви ръководят.
 
 
Дано се опомните!
 

 

Отговори


Гост

#211 Re: Re: Re:

2016-06-09 20:37:04

#204: Съвестта ви говори - Re: Re:  Ако това е съвест - аз съм трамвай!

 По скоро се опомни ти и не се опитвай да говориш от името на Бога, че си една голяма смешка. Ти си от рожбите ехидни за които говори Спасителят - Иисус Христос.


Гост

#214 Re: Re: Re:

2016-06-09 21:16:49

#204: Съвестта ви говори - Re: Re:  

Интересно на каква възраст е този син на архиерейския наместник? Ръкоположения под 30 год. възраст са икономии, отклоняват се от правилото. Отделно от това, какво да очакваме от тези млади хора, обучени ли са как да се държат с хората? А и нали презвитер означава старец? Самият митрополит Николай, какъв 'дядо' е?

Също така, според вас, защо в Новия Завет пише презвитерството да не се предава по наследство? Как разбирате тези думи?

Съвестта ми говори до съвестта ви говори (пост 204)

#215 Re: Re: Re:

2016-06-09 21:52:52

#204: Съвестта ви говори - Re: Re:  

 Позволете ни да знаем и познаваме по-добре от Вас отец Йордан ( агента от Държавна сигурност - Ганчо ) и сина му отец Стилиян. Съдбата на отец Тодор бе предрешена още с назначаването на младия поп в най-посещавания и подържан храм в Асеновград. Защо поп Йордан не взе при себе си синчето. Защо синчето му известно със своята арогантност бе назначено веднага след ръкополагането си. Отговорът е само един - най-голения туроператор в Асеновград отец Йордан Георгиев иска да създаде,а според мен вече успя, преуспяващо търговско дружество '' Поп Данчо и син''-ООД. Защо асеновградчани застанаха зад отец Тодор. Отговора можете да получите ако посетите града и зададете елементарен въпрос на гражданите му - кажете нещо лошо за отец Тодор. Едва ли ще се намери дори един който да Ви отговори с пример. След това задайте и същия въпрос за отец Йордан и ще видите какво ще последва. Ако митрополит Николай беше постъпил мъдро както се изисква за длъжността му и бе проучил всичко това преди да вземе решението си, ако се беше срещнал с асеновградчани очи в очи, а не бягайки по улиците заобиколен от множество охранители, едва ли сега щеше да има такива протести. Той застана зад сребролюбието и меркантилността. На всичко отгоре се държа и арогантно размахвайки показалец (недопустимо за свещеник, и то направено в храм) на миряните. Асеновград е известен като малкия Йерусалим, така че не подценявайте асеновградчани и не съдете прибързано поведението им. Колкото до митрополит Николай - ако той не преосмисли поведението си и на първо време възстанови на служба отец Тодор - присъствието му в града ще бъде нежелателно и никаква охрана няма да спре асеновградчани да изразят възмущението си към него.Едва ли ще му позволим да стъпи в града като ще използваме всички позволени средства затова.

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2016-06-10 16:32:58