Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post

Митрополия ЕООД

#158

2016-06-08 22:58

Добре,с митрополита  всичко и на  всички е ясно.

А какво ще правим със свещенниците ни, които дружно подписват какви ли не прокламации, продиктувани от митрополита? И това става не веднъж, не дваж. Сега прежалват отец Тодор, или вече го прежалиха. Следващия кой  е наред?

Корена на проблема в Асеновград е отец Йордан. Асеновградчани го познават и то добре. Странно би било, че този човек стана доверено лице на митрополита...Но  груба приказка и доста тъжна в този случай, че ..... магарета се надушват.  Тука е проблема и това непоносимо е за хората.

А отец Йордан се вихри. В интервюто синът  му зададе риторичен  въпрос  - дали е виноен, че е син на баща си.

Бидейки вече свещеник на проваславната църква  би трябвало да знае, че обикновено децата плащат горчиви сметки на родителите си. Вината е - в демонстрация на силните на деня. А  когато денят ще превали и ще дойде нощ?

Как ще се изглади унижението да бъдете тъй  непочтени към уважван свещеник, който наистина достойно служил на Бога и на хората?

Сега ще направят отец  Тодор виновен  за всичко. Значи има защо - наистина  верно  чедо на Христа. Щом има  такова нападение  - значи имало благодат. И всеки от нас я усещаше, ходейки в този Богоуютен храм.

Та, скъпи ни свещенници, подписвайки някакви хартики  и съгласявайки се със гръмомълниите на владика, вие нас ни пропъждате. А какво става, като изгоните едит от тия малките? По този въпрос имаше мнение Тоз, Когото също са гонели...и Кото също е срадал. Но само Той въздава утехата или .... съд.

Не отваряйте порти, като злото се запъти в кашарата, почти не останахме. Спомнете, че сте служители на Христа, а не на Митрополия ЕООД.

 

Отговори

юрист

#288 Re:

2016-06-11 20:19:03

#158: Митрополия ЕООД -  

 Подписите на свещениците в защита на митрополита не се зачитат,защото те са в духовна и финансова зависимост от него.Има конфликт на интереси.