Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post

Светльо Ангелов - Портос

#134 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-08 11:01

#133: енорияши от храм "Св.Петка" гр.Пловдив - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!! 

Няма как да сте "присъствали неволно", защото това се случи около 40 минути след края на светата литургия и в храма бяхме само аз, поп Еленко и тогавашната ми съпруга, даже клисарката я нямаше в корабната част. Тъй че, призива си да не лъжа (ако лъжа, то е съвсем неволно, макар да съм сигурен, че не лъжа) Вие започвате с нагла и съзнателна лъжа.

Еленко не ме е гонил от храма впрочем, защото няколко пъти след това аз бях от него причастен. Храмът спрях да посещавам, скандализиран от постъпката му с асеновградчанина.

Корекция - Паралингов е ръкоположен от митр. Арсений за дякон през 2002 - http://synpress-classic.dveri.bg/09-2002/plovdiv.htm , но имайки предвид факта с второбрачието на Емил, Арсений не го ръкополага за свещеник до смъртта си. Емил Паралингов е ръкоположен от митр. Кирил, докато изпълнява заместническа длъжност на Пловдивски митрополит до избора на Николай Севастиянов. Грешката ми е, че съм разбрал, че е бил ръкоположен във Варна, а близо 5 годишния отказ да го направи свещеник на митр. Арсений съм изтълкувал като аргос.

Отговори

Светльо Ангелов - Портос

#135 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-08 11:04:18

#134: Светльо Ангелов - Портос - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!! 

 Абе вие как така пишете заедно цялата енория - всеки по един знак ли на клавиатурата натиска?

енорияши от храм "Св.Петка" гр.Пловдив

#137 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-08 11:40:02

#134: Светльо Ангелов - Портос - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!! 

 Г-н Ангелов, благодарим ви ,затова че взехте предвид забележките и направихте уточнения. Надяваме да коригирате и останалата невярна информация ,която така "смело" разпространявате и "разтълкувате",както сам  правилно уточнявате, погрешно.  А що се отнася за случилото се тогава с вас в храм " Св. Петка", явно не сте забелязали някои от нас- очевидци на всичко. А това ,което пишете за "асеновградчанина" - и тази информация ви е абсолютно погрешна- моля ви информирайте се правилно преди да отговорите!