Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post


Гост

#101 Re: Хора!!!!!

2016-06-06 20:25

#96: Човек - Хора!!!!! 

 Или вълна от омраза...Как въобще влизате в храма? С какво сърце се молите, когато е пълно с толкова много омраза към един единствен човек? Кое е Евангелието което следвате? Сигурно и тази вечер ще заспите със спокойна съвест, че сте изпълнили християнския дълг, че сте такива "бранители" на истината? Не, не сте...Трудно ми е да определя на какво ми приличате, защото ако го направя ще ви обидя. Не, ще трябва да потопя в същата словесна помия с която се храните...и в която живеете. Но нима това е живот!

 

Отговори


Гост

#102 Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-06 21:27:12

#101: - Re: Хора!!!!! 

 Новомъченици Христови, блажени иноци на Оптинската пустиня Василие, Терапонте и Трофиме!...Помолете се на Господа да ни...научи как да се каем, как да се молим и вярваме, как да се надяваме и търпим, как да прощаваме, как да благодарим и обичаме

Светльо Ангелов - Портос

#105 Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 06:27:09

#101: - Re: Хора!!!!! 

Е, добре, не възнамерявах да водим тука полемически войни със защитниците на митрополит Николай, но след като те ще коментират моралния ми облик, като подписал тази подписка, ще прокоментирам и аз техния.

Двоица са организаторите, събиращи контра-подписката в негова защите - поп Емил Паралингов и поп Еленко, служещ в хр. "Света Петка". Тези двамата са събрали около 50 подписа на миряни, предимно от приходящите в храмовете им по 20-30 души... Известни са заедно с това, че преди време, по внушение от Николай, правят инсинуация срещу служещия също в "Света Петка" отец Костадин - разпечатват и разбиват заедно църковната касичка за дарения в негово отсъствие и после заявяват пред митрополита, че Костадин я е разбил. Така Николай намира повод да го изпрати като селски свещеник в друг храм в епархията.

Поп Еленко е самостоятелно известен, освен с прякора си Козела и с това, че най-вероятно е от цигански произход, свещеник от Пловдив твърдеше пред мене, че преди да се запопи, Еленко е живял като пиянстващ клошар. Въпросният отец ми го сподели в пристъп на негодувание, щом научи, че Еленко е отказал да служи заупокойна молитва при гроба на докарания от София за погребение в Пловдив техен дългогодишен събрат отец Димитър Амбарев. Разправят, че и до днес с попадията си Теодора си купуват ракията поотделно и който свари, изпивал тази на другия. Та този Еленко нашумя и с това, че онеправда един арендатор на черешова градина в манастирски имот именно в Асеновград, в качеството си на мирски свещеник ефимерий. След постоянно вдигане на наема за градината, човекът накрая е изгонен от нея. Трябва да се каже и че този имот, преди да бъде облагороден и превърнат в черешова градина  от точно този арендатор, даваща сезонно препитание на много хора от района, е бил манастирско сметище. Арендаторът всяка година, освен наема за имота, е отделял и дарение от 200 000 лв. за Пловдивска митрополия, заедно със свои бизнес съдружници. Но на някоя от мутрите около Николайчо този имот се харесва и изпращат подлия Еленко да го изгони човека оттам точно преди беритбата, след като не са успели да го изгонят индиректно, чрез повишаване постоянно на наема... Човекът си отряза на тръгване част от дърветата, а Николай и подлога-поп Еленко, типично в техен стил, го нарекоха кощунник.

Поп Емо Паралингов, освен с графоманията си, е самостоятелно известен и с това, че заради второбрачието на жена му, е поставен под запрещение да служи от митр. Арсений. Емил е ръкоположен от митрополит Кирил за свещеник, но при идването му в Пловдивска епархия, дядо Арсений вижда в папката с документи справката за жена му, че е второбрачна, мушната дълбоко между листята, още при подаването на документите за ръкоположение във Варна и го поставя под аргос за служене. Още с идването си, Николай отменя аргоса и си спечелва верен поп до смърт.

Това са защитниците на Николай, а защитникчите му са в мнозинството си недокл...тени лелки на средна и над средната възраст, в мнозинството си развратни, алчни и разочаровани от живота. Те не обичат него, а феромонната му чалга-харизма - лукса, демонстрацията на сила и пари, агресивността му, арогантността. Не е единствена леля Руми Демирева, неиздържала ментално пред феромонната бомбандировка на николаево богослужение и викнала смело и безотговорно, че иска да се е..ат, че даже и дете да си родят! Мои нормални приятели от Пловдив споделят, че сред групата припадалки често са чували възгласи - "Ох, искам да го гушна и да го нацелувам!"

Това са защитниците на Николай, тъй че, не ме канете, моля ви се, да участвам в тяхната представа за любов и да го обичам заедно с тях. Предпочитам да го изобличавам с нормалните, трудещи се с ръцете си, мислещи с главите си и чувстващи със сърцата (а не със слабините си) хора от Асеновград, които видях по БНТ!

Хайде де!

#284 Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-11 19:24:52

#101: - Re: Хора!!!!! 

 Омраза ли?Кой пръв хвърли ръкавицата?Митрополита започна с омраза.Какъвто митрополита,такива и пасомите.Още ,още трябва.Трябва да се разпитат и разследват всички,които са гласували за него при митрополитския избор.Все ще излезе информация кой колко е получил и как е купен.Давайте информация.Щом борбата е започнала,трябва да се дава информация от всички.Кой каквото знае да казва. Трябва да му се даде урок на този нагъл тип веднъж завинаги!!!