Иракли, Карадере и Корал без бетон

Quoted post

Evolution

#26 Иракли

2016-04-03 08:24

Никой на този свят не може да спре строителството на зоните извън плажната ивица. Това е така, защото никой на този свят не може да спре Еволюциоята(прогреса) на цивилизацията. Цивилизацията е една самоизграждаща се машина. Представете си я като компютърна платка със съответните кондензатори, чипове процесори и прочие електрически компоненти. Кондензатора играе ролята на завод, процесора на административни институции и прочие и прочие, а ние хората сме електрическият ток в тази платка и като такива сме подчинени изцяло на функциите и!!! В програмата на човешката цивилизация, важен е единствено прогресът. А прогресът бива тласкан от икономическите апетити. От една страна, Вие - природозащитниците сте ефективен регулатор на малките процеси и детайли, и абсолютно незначителен детайл що се касае до големите, мащабни бизнес и икономически течения и интереси.Защото именно те се грижат за разширяването и оптимизирането на платката и програмата, а не вие. Те се грижат за осигуряването на добър стандарт на живот във всяко едно българско семейство, а не Вие. Никой на този свят не е, и няма как да бъде по-голям от Прогреса и Еволюцията!

Поздрави

Отговори

Ив

#36 Re: Иракли

2016-04-07 11:13:27

#26: Evolution - Иракли 

Добре изразено, но си е мнение, а то както знаем си лично и субективно. Ако можеш да го защитиш с научна обосновка тогава може и да те послуша някой.  Още с първото изречение грешиш, защото в България се строи явно на плажна ивица директно за да покаже прогрес, или по скоро наглост и неспазване на закони. 

Joy

#48 Re: Иракли

2016-06-17 06:36:42

#26: Evolution - Иракли 

 По начина по който се развива, Цивилизацията е една самоизяждаща се машина ( и причината е точно поставянето на икономическите интереси на първо място, погазването начовешките ценности, вярата че техническия прогрес е най-важния за човечеството). Прогресът не трябва да е за сметка на природата, защото без нея сме загинали.