Иракли, Карадере и Корал без бетон

През последните 26 години Черноморският регион на България заприлича повече на сметище отколкото на привлекателна туристическа дестинация. Институциите в лицето на местните власти се възползваха от т. нар инвеститорски интерес и се ръководеха единствено от личната си облага като превърнаха красивото ни крайбрежие в бит пазар, унищожиха дюни и гори . Това в комбинация с продължили години пасивност и затваряне на очите и на централните институции за закононарушения доведоха до презастрояването на Черноморието, така както го познаваме днес.   Затова, ние – „Да спасим Иракли“, „Да спасим Карадере“ и „Да запазим Корал“, искаме да спасим трите последни останали красиви местности от застрояване.

За целта на 31 март предлагаме промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, които забраняват  дейности, водещи до трайна намеса в територията на 1 км. зад плажните ивици за природосъобразен туризъм, в т.ч. строителство, временни постройки, пътни настилки, огради, бариери или други елементи ограничаващи достъпа до плажа и разрешават устройването на места за разполагане на палатки, кемпери и каравани на позволени за целта места.

За Иракли се борим вече 11 години; за Карадере – 9 , за Корал – 9 години! Все още не сме ги спасили. За да решим проблема трайно, решението е законодателно.  

Подкрепете нашето предложение за спасяване на Иракли, Карадере и Корал като подпишете петицията.

Тя не задължава народните представители, но ще покаже вашата подкрепа.

Ние ще я внесем в Парламента, за да докажем, че ни има. Благодарим Ви!


Иракли, Карадере и Корал    Свържете се с автора на петицията