Против удължаване на учебната година от МОН

Quoted post


Гост

#51

2015-11-25 00:44

''Не само в Лудогорието, а и в столицата не могат да говорят ПРАВИЛЕН български. Голямо мекане пада, за ударението на думите не ми се говори.'' Може да не е правилен, но все пак е БЪЛГАРСКИ. И защо не получим европари за ограмотяване на населението в България или пари за развитие на български предприятия? А кой е виновен образованието, което имахме преди 20 год да девалвира? Във всеки случай не са децата ни:) Но всичко това изобщо не тревожи чуждите ни ''благодетели'', даже ги радва:( Просто население по-лесно се лъже и управлява. Те имат опит със сев амер и някои страни от ес, като англия напр. Относно ученето за бележки 6 не за знание подобно нещо наблюдаваме и в сев амер. Учениците/студентите директно отиват при учителите и им казват, че им трябва А+, защото не им стигало да кандидатсват за стипендия или нямало да ги приемат в желана от тях специалност.. Вместо да седнат да се подготвят и да учат яко.. така че България не е изолиран случай в това отношение..за съжаление

Отговори


Гост

#60 Re:

2015-11-26 20:24:35

#51: -  

 Сигурна ли сте, че населението иска да се ограмотява? Младите хора масово не четат художествена литература, а с безплатна такава е пълно в Интернет. 

Лошите учебници са оправдание за родители на несправящи се с учебния материал деца. Ами да учат от Интернет, от енциклопедии, ама не им се учи. По-лесно и забавно е да се цъкат игри на телефона и компютъра. Пък и всеки е с различни възможности, та и с прекрасни учебници резултатите ще са различни.