Награждаване на българските граничари от Средец

Quoted post


Гост

#2716 Re: Re: Убийството на един човек и 24 728 съучастниц олигофрени

2015-11-04 15:45

#2701: Съвест - Re: Убийството на един човек и 24 728 съучастниц олигофрени

Как преминавате държавната граница на България при излизане от териториалните граници и влизате в България от територията на друга държава? Предполагам, че правите това, като един културен, възпитан човек: с виза, паспорт и багаж в ръце, без да бърза, прережда, бяга с тълпа от съмишленици срещу граничната полиция. Представете си, че сте граничен полицай и главното ви задължение е да не допускате нарушение на държавната граница. Срещу вас изневиделица хуква тълпа от здрави, озлобени, настървени да постигнат своето чужденци. Имате два избора: да ги пропуснете и да нарушите задължението си като граничен полицай или да стреляте и да не допуснете нарушение на държавните граници. Какво предпочитате? Да бъдете пометен, ранен, а може би стъпкан или убит от тълпата чужденци или да изпълните професионалното си задължение.

  Не ме наричайте престъпник, затова че смятам полицая герой. Ако вие сте поканили този "млад човек от афганистан", то престъпника сте вие защото не сте му осигурили виза, за да влезе на територията на България като нормален гражданин. Благодаря за "глътката свобода", която ми бе предоставена след 1990 година и разбрах каква е разликата от живота преди и след 1990 година: имах работа и макар и с невисока заплата успяхме да си построим жилище, а сега едва оживяваме. А вие нямате никаква съвест. 

Отговори

Съвест

#2718 Re: Re: Re: Убийството на един човек и 24 728 съучастниц олигофрени

2015-11-04 16:29:19

#2716: - Re: Re: Убийството на един човек и 24 728 съучастниц олигофрени 

 „...Представете си, че сте граничен полицай и главното ви задължение е да не допускате нарушение на държавната граница. Срещу вас изневиделица хуква тълпа от здрави, озлобени, настървени да постигнат своето чужденци. Имате два избора: да ги пропуснете и да нарушите задължението си като граничен полицай или да стреляте и да не допуснете нарушение на държавните граници. Какво предпочитате? Да бъдете пометен, ранен, а може би стъпкан или убит от тълпата чужденци или да изпълните професионалното си задължение...“

Благодаря Ви, за любезното обръщение и опита за логично обяснение на убийството не на границата, а дълбоко в територията на Република България!Не съм съглесен с твърдението, че граничарире са щели да бъдат „пометени, ранени, а може би стъпкани или убити“. Ако такава опасност съществуваше, то нима  убийството е спряло „изневиделица хукналата тълпа от здрави, озлобени, настървени да постигнат своето чужденци“. Ако бяха такива, то именно след това щяха да „пометат, ранят, а може би да стъпчат или убият граничарите“. Двамата граничари и колегата им посерко-стрелецът , щяха да бъдат наистина пометени . Фактът, че не са го направили, говори по-скоро, че не са имали такива намерения и не са били агресивни. Нарушителите на границата са били просто уплашени и изморени, готови да засвидетелствуват покорство и послушание, уморени и изтощени бедни и мирни хора. Те трябва да отговарят пред Закона, но според това, което е предвидено за тяхното нарушение там! Граничарят не се е „уплашил и по невнимание е произвел изстрел“. Той просто е злоупотребил с властта, която му е дадена (да носи огнестрелно оръжие), като е лишил от живот един човек. Нали не мислите, че не е обучаван да не произвежда случайни и опасни за другите хора (включително и нарушителите на границата) изстрели. Оставете следствието да реши степента на вината на убиеца- умишлено или по непредпазливост.

Границата на Република България трябва да бъде неприкосновена, а нарушителите да бъдат санкционирани така, както повелява Законът! Но убийството на Човек трябва да бъде също така строго санкционирано, а не както предлага една от най-отвратителните фигури на „строителите на съвременна България“, авторът на текста на настоящата петиция, чалга-историкът и агент-провокатор, изтърсакът от котилото на Държавна Сигурност Божидар Димитров.

Нима иската убиецът-граничар да бъде награден с орден „Стара планина“, с какъвто беше награден един от колегите на Божидар Димитров от арсенала на Държавна Сигурност - Ахмед Доган.