Награждаване на българските граничари от Средец

Съвест

/ #2718 Re: Re: Re: Убийството на един човек и 24 728 съучастниц олигофрени

2015-11-04 16:29

#2716: - Re: Re: Убийството на един човек и 24 728 съучастниц олигофрени 

 „...Представете си, че сте граничен полицай и главното ви задължение е да не допускате нарушение на държавната граница. Срещу вас изневиделица хуква тълпа от здрави, озлобени, настървени да постигнат своето чужденци. Имате два избора: да ги пропуснете и да нарушите задължението си като граничен полицай или да стреляте и да не допуснете нарушение на държавните граници. Какво предпочитате? Да бъдете пометен, ранен, а може би стъпкан или убит от тълпата чужденци или да изпълните професионалното си задължение...“

Благодаря Ви, за любезното обръщение и опита за логично обяснение на убийството не на границата, а дълбоко в територията на Република България!Не съм съглесен с твърдението, че граничарире са щели да бъдат „пометени, ранени, а може би стъпкани или убити“. Ако такава опасност съществуваше, то нима  убийството е спряло „изневиделица хукналата тълпа от здрави, озлобени, настървени да постигнат своето чужденци“. Ако бяха такива, то именно след това щяха да „пометат, ранят, а може би да стъпчат или убият граничарите“. Двамата граничари и колегата им посерко-стрелецът , щяха да бъдат наистина пометени . Фактът, че не са го направили, говори по-скоро, че не са имали такива намерения и не са били агресивни. Нарушителите на границата са били просто уплашени и изморени, готови да засвидетелствуват покорство и послушание, уморени и изтощени бедни и мирни хора. Те трябва да отговарят пред Закона, но според това, което е предвидено за тяхното нарушение там! Граничарят не се е „уплашил и по невнимание е произвел изстрел“. Той просто е злоупотребил с властта, която му е дадена (да носи огнестрелно оръжие), като е лишил от живот един човек. Нали не мислите, че не е обучаван да не произвежда случайни и опасни за другите хора (включително и нарушителите на границата) изстрели. Оставете следствието да реши степента на вината на убиеца- умишлено или по непредпазливост.

Границата на Република България трябва да бъде неприкосновена, а нарушителите да бъдат санкционирани така, както повелява Законът! Но убийството на Човек трябва да бъде също така строго санкционирано, а не както предлага една от най-отвратителните фигури на „строителите на съвременна България“, авторът на текста на настоящата петиция, чалга-историкът и агент-провокатор, изтърсакът от котилото на Държавна Сигурност Божидар Димитров.

Нима иската убиецът-граничар да бъде награден с орден „Стара планина“, с какъвто беше награден един от колегите на Божидар Димитров от арсенала на Държавна Сигурност - Ахмед Доган.