Награждаване на българските граничари от Средец

Quoted post


Гост

#1666 Re:

2015-10-16 23:00

#1: -  

 

1/ Колко навътре в страната са били афганистанците?
2/ Километрите дълбочина в страната влизат ли в обсега на действие на Гранична полиция?
3/ Каква е подготовката на МВР, за да стреля под мост (ако това е вярно) и не предвиди рикошет?
4/ Ако се окаже, че стрелбата е била поради " 'лабави нерви " - това ще повдигне ли въпроси за хората, работещи в системата на сигурността?
5/ Били ли са въоръжени мигрантите? Нападна ли ли са полицаите?

Все прости въпроси, които би трябвало да намерят отговори, за да се изказват всички компнетенти (и не до там комепетентни) органи - говоря за политици и журналисти.

Колкото до коментари "Е, какво - защита на държавата граница, загинал е един човек, какво толкова е станало". Дано някой ваш близък не се окаже загинал от рикошет под мост. Защото тогава би била интересно дали реакцията "е, какво толкова е станало" ще е същата.

Отговори

Ж

#1697 Re: Re: Относно компетентността на #166639

2015-10-17 00:56:37

#1666: - Re:  

 Уважаеми #1666,

1) Без значение колко сантиметра навътре са навлезли нарушителите на границата, в момента, в който я преминат - те са нарушители. Вие колко пъти сте прекосили нечия държавна граница в групов "туризъм" през нощта, без лични документи и в условията на неподчинение на граничен полицай, който ви осветява с фенер и който със сигурност знаете, че ще ви застреля, ако не се подчините?

2) Дълбочината на проникване за вас явно е определяща за необходимостта от употребата на противозачатъчни средства? Не, тя е без значение, уверявам ви.

3) По всичко личи, че сте от женски пол и не сте произвела и един единствен изстрел в живота си, камо ли да се произнасяте по балистична експертиза, която в момента тече. Официалната версия може да е рекошет, но дори и да е бил пряк изстрел, той отново е "легитимен". На всеки редовен служител на реда се зачислява огнестрелно оръжие, служителят се обучава теоретично и практически, покрива определен норматив, взема си изпитите и от този момент - особено при пряко изпълнение на служ. си задължения - всеки изстрел от него е законово легитимен, стига да няма превишение на права, психически отклонения, употреба на алкохол и прочие обстоятелства. Които, по всичко личи, не се отнасят за въпросната ситуация.

4) Виж по-горе написаното. Няма да се окаже "лабави нерви". Законът е на страната на пазителя на закона, а не на страната на нарушителя. Твърде силни нерви трябва да имат Афганистанските емигранти (не са бежанци изобщо), щом смеят да не се подчинят на заповед под дулото на оръжие! 

5) Без значение е и дали нарушителя на границата е въоръжен или не, по смисъла на това дали е нарушител или не. Ако аз съм на мястото на граничния полицай и вие прекосите границата през нощта (очевидно нелегално), и не се подчините на повикът ми, а хукнете да бягате - дори и да не ме нападнете, дори и да не сте въоръжен/а, дори и да си носите паспорта и дипломата (ако имате изобщо такава) в раницата, ще ви застрелям на място още с първия изстрел. Може би в кракът първо. Ако обаче ми се озъбите и дори само направите крачка срещу мен или мой колега - ще ви застрелям право в челото, независимо колко тона мастило после ще се наложи да изпиша, и колко петиции ще се организират впоследствие За или Против мен.

И още нещо: политиците и журналистите не са "компетентни органи". Те дори не са "органи". Под въпрос е и вашата лична компетентност, както и грамотността ви, както личи от постинга ви.