Награждаване на българските граничари от Средец

Ж

/ #1697 Re: Re: Относно компетентността на #166639

2015-10-17 00:56

#1666: - Re:  

 Уважаеми #1666,

1) Без значение колко сантиметра навътре са навлезли нарушителите на границата, в момента, в който я преминат - те са нарушители. Вие колко пъти сте прекосили нечия държавна граница в групов "туризъм" през нощта, без лични документи и в условията на неподчинение на граничен полицай, който ви осветява с фенер и който със сигурност знаете, че ще ви застреля, ако не се подчините?

2) Дълбочината на проникване за вас явно е определяща за необходимостта от употребата на противозачатъчни средства? Не, тя е без значение, уверявам ви.

3) По всичко личи, че сте от женски пол и не сте произвела и един единствен изстрел в живота си, камо ли да се произнасяте по балистична експертиза, която в момента тече. Официалната версия може да е рекошет, но дори и да е бил пряк изстрел, той отново е "легитимен". На всеки редовен служител на реда се зачислява огнестрелно оръжие, служителят се обучава теоретично и практически, покрива определен норматив, взема си изпитите и от този момент - особено при пряко изпълнение на служ. си задължения - всеки изстрел от него е законово легитимен, стига да няма превишение на права, психически отклонения, употреба на алкохол и прочие обстоятелства. Които, по всичко личи, не се отнасят за въпросната ситуация.

4) Виж по-горе написаното. Няма да се окаже "лабави нерви". Законът е на страната на пазителя на закона, а не на страната на нарушителя. Твърде силни нерви трябва да имат Афганистанските емигранти (не са бежанци изобщо), щом смеят да не се подчинят на заповед под дулото на оръжие! 

5) Без значение е и дали нарушителя на границата е въоръжен или не, по смисъла на това дали е нарушител или не. Ако аз съм на мястото на граничния полицай и вие прекосите границата през нощта (очевидно нелегално), и не се подчините на повикът ми, а хукнете да бягате - дори и да не ме нападнете, дори и да не сте въоръжен/а, дори и да си носите паспорта и дипломата (ако имате изобщо такава) в раницата, ще ви застрелям на място още с първия изстрел. Може би в кракът първо. Ако обаче ми се озъбите и дори само направите крачка срещу мен или мой колега - ще ви застрелям право в челото, независимо колко тона мастило после ще се наложи да изпиша, и колко петиции ще се организират впоследствие За или Против мен.

И още нещо: политиците и журналистите не са "компетентни органи". Те дори не са "органи". Под въпрос е и вашата лична компетентност, както и грамотността ви, както личи от постинга ви.