Петиция за ДЕМОНТАЖ на паметника на Жуков в град Стрелча

Quoted post


Гост

#31

2015-05-08 21:30

Жуков е полуграмотен човек, който трудно чете. Изключително жесток, не цени човешкия живот. Садист. Като военен стратег е пълна нула. Плановете за командваните от него операции са разработвани от полковници в щаба му. Легендата за неговата гениалност, като стратег е раздута от Брежнев, който го реабилитира.
"Солдат не жалеть! Бабы опят нарожают!" - тези негови думи говорят много! Войниците са го наричали "касапина". Сталин, използвайки тези негови черти на характера, го е изпращал, като пожарникар или организатор на стратегически настъпателни операции на места с особена важност, от фронта. За да решава проблемите, по сталински. И Жуков започва да наказва и разстрелва, за да накара всички да треперят от ужас за живота си и да изберат евентуалната смърт в настъпление, пред сигурната от разстрел, ако не изпълнят заповедите! В това се крие неговата „гениалност“! Подгонва пехотата през минното поле, за да проправи път на танковете…. Защото за него един танк е много по-ценен от един човешки живот! Доказан мародер, който товари цели ешелони с награбено от окупираната Германия за себе си.

Отговори


Гост

#38 Re:

2015-05-20 10:00:51

#31: -  

Прозвището на този сред войниците е "Касапинът", Сталин може да е бил всякасъв, но идиот не е бил, той също го е наричал точно така!