Петиция за правото на качествено образование на децата със СОП

Quoted post

дама на храма

#30

2015-01-09 21:14

До този момент ресурсния учител, логопеда и психолога можеха да застанат и да защитят всяко едно дете със СОП в училище и да не им пука от Директора, защото са независими от него. А представяте ли си какво ще стане, ако са зависими от Директора на училището?! Нека поработи въображението Ви!

Аз съм майка на дете със СОП и същевременно работя с такива деца и мога да Ви разкаже всякакви случки свързани с дискриминацията както на моето дете, така и на другите деца. Например, дете с Дислексия, с нормален интелект, понеже на учителката не й се занимаваше реши, че трябва да има качествени оценки понеже не "покривал критерийте на ДОИ по български". Е, всички - ресурсен, логопед и психолог го защитиха и не мина. Даже си взе матурата с 4. Но, тези хора са независими от училището, от директора и знаят за какво се борят. Все пак друг им дава заплатата.

Така че, това са пълни глупости от страна на правителството. Както винаги, нещо, което работи трябва да се унищожи...

Държавата, в лицето на политиците, иска да се отърве от тези деца!!!

Да, ама не!

За съжаление те стават още повече и ще стават повече и към тях учителите ще добавят нови - не СОП, а просто такива, които им пречат или са по-буйни или просто искат обикновено внимание!

Отговори


Гост

#31 Re:

2015-01-10 08:15:11