Училището - щастливи деца, здрави учители и доволни родители!

Quoted post


Гост

#2

2014-07-06 12:10

Аз бих добавила и още нещо. Какво е зеленото училище? То би трябвало да е едно допълнение към уроците по география и биология /и др./, там децата се да запознават на практика с това, което са учили. Да се занимават със спорт, да се възпитават да пазят природата /така и материала, който усвояват, става далеч по-интересен/. Поне аз виждам така нещата! Какво се случва всъщност? Фирми дават оферти и това се превръща в бизнес, далеч от моята представа за нещата.

Отговори


Гост

#4 Re:

2014-07-06 18:10:15

#2: -

Така е. Образованието не може да бъде частен бизнес. Образованието е наша обща грижа за децата, на обществото и обществото носи отговорност чрез всичките си институции. Образованието трябва  да бъде основен приоритет на държавата.

Разпространете петицията до повече хора, които мислите, че са готови за промяна. Много учители очаквам да не ги устройват много от нещата, НО децата трябва да бъдат номер едно. Много дължим на децата на България.

Благодаря Ви за подкрепата.

Дикова

#29 Re:

2014-07-09 05:56:02

#2: -

Аз съм изключително благодарна на учителките в началното училище на които попаднах. Имахме си истински зелени училища. Имахме и щастието да сме на 100 метра от гора и си спомням как сме учили насядали на пънчета в гората и сме разглеждали падналите листа, гъбките и разни билки. Това е за мен да имаш свобода да преподаваш. Е и не само, но за щастие съм само в началото на моя учителски път и знам, че имам много какво да давам на децата, както и те на мен.