Сталинският "Альоша" или културна сцена на Тройката в Бургас

Quoted post

priqtel
Гост

#66

2014-01-07 22:54

ti normalen li si ili si ot karlukovo
ima6 li osnnovno ubrazuvanie
uchil li si istoriq ili prosto da se namira6 v neta
znae6 li koga stalin e umrql i koga e napraven pametnika
zmnae6 li che ako ne sa ruskite voyski koito sa ni osvobodili ti 6te6e da prelicha6 na nqkoy ot ss i bg ne bi sa6testvuvala. Takiva kato teb uni6tijiha bg
NAPRAVIHA MLADITE DA IZBQGAT I DA BQGAT IZVAN BG
NE SE MISLI CHE SI GOLQMATA RABOTA KATO NE ZNAE6 ISTORIQTA NA SOBSTVENIQ SUI NAROD
SIGURNO I NE ZNBAE6 ZA BATA6KOTO KLANE

Отговори


Гост

#71 Re:

2014-01-10 11:32:07

#66: priqtel -

"priqtel"

като ти гледам писането на маймуница и УбразУванието дето са ти го плащали, май нахалост са го направили точно както и ляха бетон за прослава. А пролетарий като теб на дали ще разбере че онези безплатните благинки (както и бетона) сега си ги плащаме с лихвите и то пак на добрите комунисти (тия същите дето много даваха) но вече са капиталисти и няма гювеч... самоче ти ще си останеш дребен пролетарий жалеещ за ефтиното кебапче дето така и не разбра кой ти го взе.

Проблема с паметника не бива да се политизира или идеологизира. Въпроса е принципен. И България и Бургас съществуват от много преди Червената армия. Със сигурност щяха да просъществуват и без нея. Има къде по значителни фигури благодарение на които въпросната армия е имала какво да "освобождава".

Това ли е най значителното нещо в историята на България и Бургас че да заема най високото на най централното място в този град?

Хайде де... историците... кажете ми че руския войн е по значителен от Аспарух, редица български царе, пълководци, Паисии, Левски, Ботев.... та дори и Коджакафелията?

 

Марин Пройков