Сталинският "Альоша" или културна сцена на Тройката в Бургас


Гост

/ #71 Re:

2014-01-10 11:32

#66: priqtel -

"priqtel"

като ти гледам писането на маймуница и УбразУванието дето са ти го плащали, май нахалост са го направили точно както и ляха бетон за прослава. А пролетарий като теб на дали ще разбере че онези безплатните благинки (както и бетона) сега си ги плащаме с лихвите и то пак на добрите комунисти (тия същите дето много даваха) но вече са капиталисти и няма гювеч... самоче ти ще си останеш дребен пролетарий жалеещ за ефтиното кебапче дето така и не разбра кой ти го взе.

Проблема с паметника не бива да се политизира или идеологизира. Въпроса е принципен. И България и Бургас съществуват от много преди Червената армия. Със сигурност щяха да просъществуват и без нея. Има къде по значителни фигури благодарение на които въпросната армия е имала какво да "освобождава".

Това ли е най значителното нещо в историята на България и Бургас че да заема най високото на най централното място в този град?

Хайде де... историците... кажете ми че руския войн е по значителен от Аспарух, редица български царе, пълководци, Паисии, Левски, Ботев.... та дори и Коджакафелията?

 

Марин Пройков