За оставане на Математическата гимназия в настоящата й сграда

Quoted post

гост

#18

2013-11-26 11:23

Голяма борба за една сграда....Като влезе вътре човек и се огледа изобщо не става ясно за какви ремонти става въпрос, освен многофункционалната сграда, а за двора да не говорим. Като Ви чете човек остава с впечатление, че сградата и нейната локация са факторите за успехите на тези деца. Нека Общината подсигури сграда за основното училище в квартала и ще може тази със здраве да я ползвате цялата. Аз като родител на дете от ОУ "Захари Стоянов" не държа непременно това да е сградата на нашето училище, но все пак да е в района.
И още нещо...много е грозно да се правят квалификации за едно или друго дете. Децата и от двете училища имат право на нормални условия за обучение. И нека не забравяме, че децата в МГ са тръгнали по пътя на знанието от някое основно училище.

Отговори


Гост

#23 Re:

2013-11-26 13:45:33

#18: гост -

Много сте прави, че всяко училище заслужава добри условия.

Не е въпрос на локация, а не принципи. Тази сграда е дом на МГ. Строена е за нея след преустроиването е на оригалния дом в сегашния археологически музей.

Когато в домът ти има гост, който уважаваш, а той се разраства, притискайки собствените ти ученици с мотива, че има местни нужди и в същото време погазва одобрения брой паралелки и води непрекъснати медиини кампании колко е зле в резултат на това, нещата не са приятни. Когато в допълнение има 2 паралелки приети с конкурсен изпит от целия град - рисуване /първи клас 2013-2014 година/ гледната точка не е точно като Вашата.

Базата не стига на много училища. И те връщат ученици. Но не и управляващият ОУ "Захари Стоянов", който разглежда стаите на МГ като неусвеен ресурс за собтвените си нужди...

За съжаление, написаното от мен не е хипотеза. Факти са.




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...