За отговорните хора и бездомните кучета

Quoted post

Николай Сисоев

#103 Неприемливо решение на проблема

2013-10-04 11:35

Задължителната кастрация е неприемливо и необмислено решение на проблема.
Най-вероятно това предложение идва от хора, които нямат домашни любимци и не знаят нищо за селекцията при работа с породи.
Не може да се оставят всички породи в ръцете на бизнеса.

Всяка порода има определени качества, които не биха издържали през времето, ако селекцията се прави само в специализирани бизнес поделения.
Никой не може да гарантира къде ще се появи добър екземляр и ще е жалко законът да задължава кастрирането на такъв екземляр.

Отговори


Гост

#107 Re: Неприемливо решение на проблема

2013-10-05 10:19:44

#103: Николай Сисоев - Неприемливо решение на проблема

Не,предложението е от хора с домашни любимци,но които не искат да гледат изхвърлени страдащи животни.

ivanka

#109 Re: Неприемливо решение на проблема

2013-10-05 11:12:29

#103: Николай Сисоев - Неприемливо решение на проблема

gospodine,spored vas qvno e normalno da se razvajdat jivotni na selo varzani na veriga,na hlqb i ostataci i v mn slu4ei bez pokriv daje,kakto i bez medicinski griji i nakraq da badat izhvarlqni na ulicata pred umira4ka kato ne stavat za razplod,dori bulgarskite razvad4ici ,koito sa namirat po selata tip erdjan kak gledat ku4etata si? v kletki,ozlobeni i tn,ne samo za obiknovenite grajdani se otnasq takav zakon,trqbva da ima i naredbi za takiva razvad4ici,da predostavqt normalni uslovia na jivotnite ,koito razvajdat-vseki moje da proveri v neta ili vav forumi za ku4eta tip alabai ili kazvkazka ov4arka kak se gledat pri ,,razvad4ici,, ,a da ne govorim za pe6o ot pernik na dvora za kvo stava vapros! drugoto koeto e kak da ne e priemliva kastraciata kato golqma 4ast ot jivotnite sa varzani neide v poleto i kato ne sa kastrirani otkade li se poqvqvat novite jivotni? nqma kak da se opredeli koi jivotni da bivat kastrirani i koi ne poradi pri4inite ,koito obqsnih-vav vilnite zoni i selata se gledat i porodisti deto iskat da gi razvajdat i neporodisti ku4eta ,koito stoqt na otkrito ili s nobezopasena ograda i rezultata e sa6tia! kulturata na balgarina e mn niska,obrazovaite se-analogi4no e s vaksinaciite,ima tolkova info,vijte q....