Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Quoted post

Робин Худ

#19 Re: Re: Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-27 13:47

#17: Nelly - Re: Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера 

 Признавам си, че в началото те надцених, но виждам, че трудно ти "увира" главата. Каил не ставаш! Въртиш сучеш все на твойто.

Нямаме нужда от политически разяснения колко ставаме или не ставаме. Има принципи на които се основава демокрацията и когато някой ги нарушава (както виждаш няма псувня, а само отметка за нарушаване на нещо, което не бива да се нарушава), посяга на исконните права на останалите да се ползват от демокрацията. Все в този ред на мисли искам да ти кажа, че това което се случва е ярък пример на "управленско" решение от времето на тоталитаризма. Тогава ръководителите се мислеха за най-умни. Сега подходът в конкретния случай е същия като едно време, но с тази разлика, че хората (ние, засегнатите) реагират по един интелигентен начин, независимо, че на тебе ти звучи като псувня. Психиката на крадеца е такава, че когато го хванат в момента на кражбата, той прави всичко възможно да заличи следите та ако ще и с физическото унищожение на свидетелите. Това е метафора. Метафората се използва от интелигентните хора, а простаците псуват, защото не са интелигентни и не разбират от метафора.

Когато не става с добро ще стане с лошо. По-добре е справедливостта да победи с добро, но като не става така, ще стане с лошо. Длъжни сме да защитим правовите принципи в държавата в която искаме да останат да живеят децата ни. Дедите ни за свободата са проливали кръвта си и тази на насилника.

Всяка "малка" победа на просташката наглост е голяма загуба за демократичните устои на държавата.

Ако искаме да се оправим като народ и държава, трябва да започнем от себе си и от най-непосредствените неща около нас. Никакви компромиси!

Заради потъпкването на тези толкова прости принципи шосетата в България са се превърнали в гробищни "паркове" с паметни плочи и кандилници на всеки 200-300м път. Всички тези угаснали младежи са си мислели, че това точно на тях няма да се случи, но както се вижда - случва се, колкото и да е жестоко. Затова компромиси не правя.

Посягането на свободата ни е най-тежкото престъпление което може да бъде извършено от някой/някои срещу нас.

Ще си отстояваме принципите до край. Нищо лично към кметицата на Ичера, кмета на Сливен и други там "фактори" считащи се за по-умни с хитростта си. Пак народът го е казал (може би за да не псува), че "хитростта е умът на простака", но простакът като засегнат тарикат се чувства като напсуван, като че ли има някаква чест.

Написах това не защото мисля, че ти ще разбереш и приемеш написаното, а заради останалите подписали петицията, за да са още по-уверени в правилността на решението си. Ти не ме интересуваш миличка, такива като тебе съм срещал по пътя си стотици - големи моралисти и предимно дървени философи.

А Робин Худ също е метафора. Помисли малко и ще разбереш, а ако не разбереш никой няма да те вземе на сериозно повече.

Отговори


Гост

#20 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-27 20:54:41