Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#3981 Re: през зимата на ресторант зад граница!!

2013-08-22 06:35

#3980: михаела стоянова - през зимата на ресторант зад граница!!

Вие не сте ли чували, че истината обикновено е някъде по средата, бре?
И сегашната ситуация, при която практически може да запалиш цигарка навсякъде, и плановете за тотална забрана да се пуши на закрити обществени мяста, са еднакво неуместни, дори и само заради това, че са твърде крайни. А от люшкане между една и друга крайност келепир няма.
Уважаеми войнстващи непушачи, аз пуша, но смрадливите български кръчми ме отвращават не по-малко, отколкото вас. Съгласен съм, че трябва да се вземат мерки да се ограничи дискомфорта и вредата, които вие понасяте заради моя вреден навик. Но не съм съгласен всеки път, когато искам да запаля, да излизам на улицата, особено зимъска. Тогава просто няма да ми видите очичките на непушаческите си соарета. Сигурно ви е все тая. На мен също ме е все тая за вас, но това не значи, че ми е все тая за правото ви да ходите, където си искате и да дишате чист въздух.
Не съм съгласен също така ВИЕ да решавате дали АЗ ще се тровя или не, както и не съм съгласен аз да решавам дали да тровя вас.
За всяко едно решение е нужен дебат, скъпи сънародници. Понякога е за полезно да спреш да плямпаш и да чуеш какво ти дума онзи отсреща. Не вреди, ако понякога се опитваш да влезеш в кожата на опонента си. Компромис не е обидна дума. А вие, типично по български, се опитвате да наложите собственото си мнение като най-мъдро и меродавно. Вслушайте се какво мислят и другите, не сте нито единствени, нито най-умни.

Отговори


Гост

#3982 Re: Re: през зимата на ресторант зад граница!!

2013-08-22 07:01:40

#3981: - Re: през зимата на ресторант зад граница!!

Простотии, простотии, простотии. И от пушачи и от непушачи. Най-лесното е тотално да забраниш нещо. Или обратното. Решение има, което да удовлетворява и двете страни, ама никой не го търси. Защото в случая не грижата за хората е водеща, а егоизмът - да стане така, както на мен ми е удобно, на другия - майната му!
"Живей така, както ти харесва, но не пречи и на другите да правят това!"