Да спасим от посегателства конната база в Борисовата градина

Quoted post

Елена Стоилова

#15

2013-06-12 11:26

Повечето коментари са насочени към желанието на Бербатов да прави школа, което трябва да подбужда искрено одобрение.
Проблемът идва от мисленето на хората и в частност, разсъжденията на главния архитект Петър Диков, според който мястото на базата не е там. Странно е мисленето, че едно разнообразно преживяване в центъра на София се оказва не на мястото си?!?
Нека напомним на Столичен съвет, че конната езда не само е един от най-старите аристократични спортове (София уж се стреми да е културна столица), а е и пряко свързана с историята на България. Освен това контактът с конете е доказано полезен за деца, страдащи от редки заболявания и най-вече аутизъм и синдром на Даун. Конната езда е и прекрасна рехабилитация на инвалидизирани хора.
Възможността на софиянци и гости на столицата да се докоснат до природата не бива да бъде унищожавана заради икономически интереси. Нерентабилността на конната база може да бъде преодоляна чрез рационална управленческа политика и добър мениджмънт, а не чрез безумието в идеята за закриването й.

Отговори


Гост

#25 Re:

2013-06-12 20:27:29

#15: Елена Стоилова - Напълно подкрепям мнението на Елена и всички изказали се за оставането на базата в Борисовата градина. Архитект съм по професия, а от 12 година и главен архитект в община и мога да твърдя, че зад "говоренето" за или против на главните архитекти в общините почти винаги стоят комерсиални интереси на някой . Мойте уважения към Бербатов, но смятам за нагло и недостойно искането му да съсипят конната база. А за мнението на колегата Диков, дори и не се учудвам.