Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Panglot

#1765 Re: Re: Panglot

2013-05-28 18:38

#1727: - Re: Panglot

Един човек, който реши да се аргументира! Похвала!

Така сега нека обсъдим. Когато ти не пушиш не пречиш на пушача, когато той пуши обаче ти пречи. Съгласен съм. Да кажем обаче, че си седнал в автобуса и до теб седне един доста неблагоуханен ром. Ти не миришеш и не му пречиш обаче той мирише и ти пречи. Или пък някой селянин, който няма обноски вземе че пръдне до теб и ти е неприятно. До какъв извод стигнахме. Всичко това опира до обноски а не до закони за забрана. Един невъзпитан човек може да ти пречи по хиляди начини, а се вкарва закон конкретно за пушенето.

Съгласен съм също, че навика е до някаква степен опасен, но пак говорим за адската субективност. Ти смяташ да прекарваш половината от деня си в заведение, всеки ден? Пасивното пушене може да е опасно ако живееш сред пушачи, а не си пушач. Това че си решил да излезеш на заведение една вечер за няколко часа не означава че утре ще хванеш астма, за бога...

Също така говоря за правата на пушачите, защото се поставят ограничение към заниманията на дадена група хора. Не е обективно да се поставят зарбани за навици.

Всъщност тезата, която подкрепям е "Да се намери компромисно решение!". Не съм от пушачите, които смятат, че е редно да тровиш другите хора. Просто смятам че ако се намери друго решение ще бъде много по-добре. Казваш че да има зали за пушачи и непушачи не е ефективно. ОК но ако заведенията искат да си върнат клиентелата ще им се наложи да се охарчат малко.  Според мен е напълно удачно точно така да се направи! Също питаш хората ходят на ресторант или дискотека само за да пушат. Не е там идеята. Идеята е, че това е част от цялото. Все едно да те питам ти ходиш на дискотека само заради музиката ли? Комбинацията от обстановка, хора, преживяване, прекарване и прочее правят цялото. А пушенето е част от цялото за пушачите. Така че така да поставяш въпроса е просто неуместно. Просто се разваля настроението когато ти се допуши и трябва да излезеш навън да си свършиш работата като престъпник и после пак да се върнеш при останалите...

Отговори

Стеф

#1775 Re: Re: Re: Panglot

2013-05-28 18:47:23

#1765: Panglot - Re: Re: Panglot

Жалко, че го чувстваш така :) Аз не забелязах особен спад заради забраната на пушенето в заведения, но както казваш - всичко е субективно! Що съм се пенила по форуми срещу тази забрана, но сега даже ми е забавно (социалните контакти са ми фул - толкоз неща можеш да разбереш, докато си дръпваш фасче навън) :) Другото, което мога да ти кажа, че преди 2 месеца бях на едно заведение, където просто сложихме табелка "Частно парти" и си пушехме на воля :) Нямаше непушачи, които да ни пречат :) Винаги има начин, стига да се търси, но наистина ми идва малко в повече това пискане за таз забрана - година стана вече, а още има вой :) Никога няма да се оправим, ако не можем да спазим и един закон като хората :) Аз лично ратувам да ми се върнат празните гилзи и тютюна - поне знам какво пуша :)

Непушач, който не пречи на никого

#1777 Re: Re: Re: Panglot Защо КАТО престъпник

2013-05-28 18:49:12

#1765: Panglot - Re: Re: Panglot

Трябва да излезеш престъпник, дори сам си призна, че пречиш.


Гост

#1801 Re: Re: Re: Panglot

2013-05-28 19:01:50

#1765: Panglot - Re: Re: Panglot

1-во - ако някой мирише или пърди до мен, няма да ми е приятно, да. Но няма и да е канцерогено.
2-ро - не само семейството са пасивни пушачи. За работещият в заведенията персонал помислихте ли? Или заведенията да наемат само пушачи, направили осъзнат избор?
3-то -  Просто и на непушачите им се разваля настроението, когато отишли да се забавляват на нощен клуб/дискотека/няма значение, някой хване да им дими в носа. Ама то не е "някой", ами са гъсти лондонски мъгли и после вонят на трУтки.
4-то - имам още много доводи, но няма смисъл да продължавам
Последно - пушач съм. Пуша, но не тровя всички около мен