За намаляване броя на депутатите

Quoted post

Антони

#419 Доводи ЗА запазване и увеличаване броя на народните представители

2013-04-06 18:38

Само човек с поглед "до носа си", би могъл да си представи искане, което да представлява пряк автогол! Разбира се, другата възможност е, това да бъде искано от скрит представител на "другата страна". ТАКЪВ АВТОГОЛ Е ТОЧНО СЕГА ДА НАМАЛИМ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ. Защо е така? - Защото при сегашното положение в България, "едни среди" се стремят да си "купят" и осигурят минималният нужен брой депутати за прокарването на определен закон или за препречването на определен законопроект. Намаляването на броя на депутатите е точно пътят към спестяването на средства ЗА ТЯХ, не за държавата или за обществото, които всъщност губят средства повече от лобизъм, отколкото от пряката издръжка на депутати! - Напротив! - Точно сега за нас е важно да запазим и дори да увеличим членовете на Народното събрание! - Това би дало и по-широка представителност на избирателите в него - разбира се, само при една добра избирателна система и контрол върху изборите.
Освен това твърдения и послания, като "Много сте! Мързеливи сте! Крадливи сте! Време е да си ходите!" (показва отношение към сегашното състояние на нещата), но са съчетани с искането за трайна промяна за в бъдеще, каквато е намаляването на броя на депутатите ("трайно решение" на сегашното положение). Това съчетание на наблюдение СЕГА и решение ЗА В БЪДЕЩЕ, освен че показват инфантилност, изявяват и увереността на пишещия ги, че той живее с убеждението, че "така било е и ще бъде во веки". - Точно обратно на всенародните очаквания, качеството на бъдещите народни представители, да се промени чувствително! Намаляването на броя на народните представители е самоизмамно заблуждение, че "наказваме" сегашните и досегашните депутати, които не сме харесвали. То произлиза от неубедителното схващане, че сегашната ни зле уредена държава, предполага, че всяка държава - сегашна или бъдеща ще бъде зле уредена. Аз мисля, точно в обратния смисъл! - Ние трябва да направим всичко възможно, за да се подобри КАЧЕСТВОТО НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ТОВА НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЯХНАТА РАБОТА! - Една от пътеките към това е поддържането на качествени кандидати за изборите, а друга е увеличаването на броя на народните представители, с което увеличаване ЩЕ СЕ НАМАЛИ ВЪЗМОЖНОСТТА ДЕПУТАТИТЕ ДА БЪДАТ ПРИТИСКАНИ, КУПУВАНИ ИЛИ РАЗВРАЩАВАНИ във вреда на народа и държавата! - Успех! ;)

Отговори


Гост

#420 Re: Доводи ЗА запазване и увеличаване броя на народните представители

2013-04-07 18:24:58

#419: Антони - Доводи ЗА запазване и увеличаване броя на народните представители

Оле боже :)

Струва ми се, че ще сте единствен :)


Между впрочем, същественото в този Референдум е правото да бъде отзован депутат. Пряко.  С Референдум. В изборния му район или в нацинален мащаб.  В ущърб на политическата сила, чиито представител е.
Този контрол  спокойно позволява намаляване броя на депутатите в парламена. 

Предполагам, Вие ще платите за увеличаване бройката ?!? Както и за фарса, който се очертава след изборите на 12 май.
Сладур , без мен обаче :)

Гошо

#424 Re: Доводи ЗА запазване и увеличаване броя на народните представители

2013-05-19 07:03:30

#419: Антони - Доводи ЗА запазване и увеличаване броя на народните представители

В петицията освен намаляването на броя има и други искания, ако се спазят всичките ще е трудно да си купиш депутат! Все пак с отпадане на имунетета всеки би се замислил, че при извършване на нарошение или за обслужването на нечий интереси ще носиш наказателна отговорност.