Ветеринарни лекари срещу задължителното членство в БВС

Изверг

/ #11 Реалист

2012-12-12 19:20

Към д-р Владимир Иванов
Никой не говори за създаване не клиника от току що завършил колега.Става дума за обикновена практика, която се създава на село.По отношение на отговорността и опита това са коренно различни направления. Иначе съм съгласен, че може да се сложи ограничение за стажа в зависимост от това, дали ще се създава амбулатория или клиника.Ако е амбулатория, на кой му трябва 3 години стаж за да слага ваксини и да обезпаразитява овце примерно.Ако е управител на клиника мисля ,че е редно наистина да има стаж ! Това е най-компромисния вариант мисля !

До Гост
В нормалните държави, отсяването на кадрите в даден бранш става на пазарен принцип, т.е. , който става остава на пазара , който не става пазара естествено го изхвърля! Закона за съсловната организация и БВС в случая не създават правила ,а репресират всички нови кадри излизащи от университета и защитават интересите на всички с натрупан опит на феодален принцип.
Щом си можещ и знаещ, защо си против да се отворят практики, които да те конкурират, просто ги мачкаш и това е.Аз знам отговора.Против си, защото ще те конкурират много добре дори и без опит.
Разбирам ,че всеки си пази хляба , ама чак пък толкова ... !