За правото на работа, на инженерите-геодезисти

Златан Златанов

/ #119

2012-11-26 12:11

Колеги, моля погледете този линк: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1648618
Мисля, че ако това е вярна информация, въпросът с концесиите е разрешен по един добър начин. Аз бих попитал, обаче, защо никой не погедна чл. 49б, ал. 2 :
§ 47. Член 49б се изменя така:
„Чл. 49б. (1) След одобряването на кадастралната карта и кадастралните регистри за съответната територия за издаване на актове, с които се признава или се прехвърля право на собственост, или се учредява, прехвърля, изменя или прекратява друго вещно право върху недвижим имот, или се учредява ипотека, се изискват скици от кадастралната карта и схеми на самостоятелни обекти в сгради или в съоръжения на техническата инфраструктура или скици-проекти, в случаите по чл. 54а, издадени от Агенцията по геодезия, картография и кадастър.
(2) Скиците и схемите по ал. 1, предоставени чрез отдалечен достъп до информационната система на кадастъра и имотния регистър на нотариус, необходими за нуждите на нотариалното производство, имат силата на официален удостоверителен документ, издаден от Агенцията по геодезия, картография и кадастър.”
Защо никой не се поинтересува, как нотариусите ще издават скици. Как точно, по наличните документи за собственост за УПИ от 1956 г. например, един нотариус ще открие идентификатора по КК и как ще е убеден, че имота в нотариалният акт и този в кадастралната карта са еднакви. Не би ли следвало, тук да съществува една комбинирана скица?