Незабавно разпускане и закриване на КЗД


Гост

/ #4 Закриване на КЗД

2012-08-17 10:23

Комисията има откровено антибългарски характер. Нейният състав в момента е в нарушение на чл. 41, ал. 3 от Закона за защита от дискриминация (ЗЗД), където е казано, че "при избора или при назначаването на членове на комисията се спазват принципите на балансирано участие на жени и мъже и на участие на лица, принадлежащи към етнически малцинства". Понастоящем трима от членовете на комисията, т. е. 1/3 от състава й, са с турски имена. Балансираното участие предполага в нея да участват представители на различни малцинства (не само турци) и то в съотношение, еднакво със съотношението между етносите при преброяването в България. А малцинствата в нашата страна в никакъв случай не са 1/3 от населението.

Нарушено е и балансираното участие по пол. Съотношението мъже:жени в момента е 6:3.

Освен това комисията е абсолютно безсмислена като структура. В чл. 71, ал. 1 от ЗЗД се казва, че всяко лице, чиито права са нарушени, може да се обърне и към районния съд, за да ги защити. Тогава защо е нужно да има още един орган (при това първостепенен разпоредител с бюджетни кредити), който да изземва функциите на съда?

Затова с основание можем да се запитаме: уместно ли е в условията на икономическа криза парите на данъкоплатците да бъдат харчени по един такъв безумен начин за поддържане на напълно излишна структура? Която на всичко отгоре системно работи срещу устоите на националната сигурност, непрекъснато провокира обществото и унижава тези, които я издържат. Отговорът е: не, не и не!

Решението е: незабавното закриване на това недоразумение.