НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!

gorichka

/ #3 Поредно безумие в "Наредбата"...

2012-07-31 10:58

Току що успях да се свържа (най-накрая, след много опити) с информационния център на ЦГМ. Оказва се, че трябва да се представи нотариален акт в оригинал, и всички документи да се водят на лицето, което е собственик на имота. Това поставя много спънки пред живущите в районите "СИНЯ ЗОНА". Ако в едно семейство автомобилът се води на съпругата, а жилището е придобито по наследство от съпруга, то това семейство не може да получи винетен стикер, защото, това, което е придобито по наследство не е собственост на другия съпруг.

СЕМЕЕН КОДЕКС
Лично имущество
Чл. 22. (1) Вещните права, придобити преди брака, както и придобитите по време на брака по наследство и по дарение, принадлежат на съпруга, който ги е придобил. Лични са и вещните права, придобити от единия съпруг, когато кредитор е насочил изпълнение за личен дълг на другия съпруг по реда на глава четиридесет и четвърта от Гражданския процесуален кодекс върху вещни права, които са съпружеска имуществена общност.
(2) Лични са движимите вещи, придобити от единия съпруг по време на брака, които му служат за обикновено лично ползване, за упражняване на професия или на занаят.
(3) Лични са вещните права, придобити от съпруг - едноличен търговец, по време на брака за упражняване на търговската му дейност и включени в неговото предприятие.

Безобразие и безсмислици, колкото искате...