Подписка срещу узаконяването на скандалните "архонти".


Гост

/ #134

2012-07-01 02:10

След като се оказа, че БПЦ се е самообезглавила като водачите са продали за сребърници съвестта си и народното доверие и са служили на Комитета за ДЪРЖАВНА Сигурност (а са УЖ независими от държавата) ясно стана, че не съществува никакъв начин БПЦ да се САМОвъзстанови. Агентите взаимно се "гласуват" и ще се "ръкополагат" един-друг и нине и присно и во веки веков. Вече има признаци, че християнско покаяние не може да се очаква, че светската власт им се е усладила на тези "монаси".

ВСИЧКИ митрополити достойно ще бъде да освободят заеманите катедри незабавно и да отидат в опустелите чалгасали манастири на размисъл, покаяние и Богу служение. Народът не ги признава за негови "духовници" отдавна, те са пастири без паство, ОБЩНОСТс населението нямат. Без изключение = които не са имали досиета не са по-добри, напротив, те са "хиротонисани" и ръкоположени от агентурата, а някои са непоправимо компрометирани пред епархиотите си. Всички, вкл. софийският и особено вманиаченото “пловдивско" джихади, когото местното паство загърби дотолкова, че освен биячите и служебното Политбюро за оперетите му се налага докарване на бусове с клакьори от В.Търново и Кърджали._http://podtepeto.com/article.php?pageNum_getComments=2&id=7772#commentbox-

Над 500 подписа с имена -http://citizenspeak.eu/node/79- настояват за наказателната му отговорност за престъпване на Закона за паметниците на културата; които той простовато обърква с ... надгробия; а в Града чак толкова непрогледно невежество буди присмех, парвенютата имаха шанс само през Диктатурата на Пролетариата. В случая опасното е младостта му и енергичното безумие, този ако не бъде надлежно озаптен както всеки престъпник, може да докопа Боянската църква или Паталеница и да я разхубави в приветливо розово без угризения: това е Моя собственост, бащиния Севастиянова, ключовете държа Аз, каквито формуляри е трябвало да попълним, в канцеларията ми се отнесете при четиринайстата машинописка; айде че бързаме, никакви специалисти не могат на Мен да диктуват, те са прикрити атеисти (?!? даже е желателно Прокурорът да не е фанатик). Някаква диагноза не може да не съществува за някой, който се мисли, че е “хванал дядо Господ за шлифера” както казват простите православни Андрешковци фигуративно, и че е над законите на страната: църквата = това съм АЗ, и драпа. И подробна инвентаризация трябва, монасите са дали обет за нестяжание. И никакви покупко-продажби, греховни.

НАРОДЪТ (не държавата, която няма ИЗПЪЛНИТЕЛНА власт в църковните дела) чрез Народното Събрание следва незабавно да блокира търговските сделки на черните агенти, които са се активизирали (Мелбърн -http://www.citizenspeak.eu/node/74-, Вашингтон -http://www.kultura.bg/bg/article/view/18310-, Чикаго -http://www.bulgariasega.com/usa_canada_bulgari/usa-central/13079.html-,-http://bg-voice.com/articles/view/sudut_reshava_sudbata_na_sv_ivan_rilski/164/-,http://ide.li/article3885.html-; Сан Кирико -http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=828770-, Черноморието, планините и навсякъде) да ограбят и осребрят безценни и незаменими религиозни, културни и художествени ценности, блага и имоти, които са всенародно достояние и притежание независимо от актове за собственост, търговски регистри, нотариални надхитрявания. С обратна сила = състояли се сделки да се разследват и анулират. Църквата е народна, тя е различна от частните корпорации.

СЪБОР - всенароден, църковен - следва да се насрочи и организира със същият този акт от Народното Събрание, като се пресекат всякакви попълзновения за оркестрирането на Събора от досегашните църковни властници, които ловко биха го опорочили. Българският народ отлично познава кои и какви са неговите истински, достойни пастири и макар на по-скромно равнище -епископско засега, така както първоначално през турско, екзархията - и ще ги последва през създадената от йерарсите криза на “тяхното” православие че и нататък.

РАЗКОЛ няма как да стане, разкол става когато половината възстане против другата половина. Когато ВСИЧКИ без изключение бъдат отстранени разцепление няма, има оздравление. Като хирургическа операция за ампутиране на гангрена: без компромис. Българският народ има крепка душевност, а и остър поглед да прозре хитрувания, замазване, шикалкавене, подслаждане, продажност и порочност; съветски и ФАНАРиотски имперски козни. Благочестивото ПАСТВО не е безсловесно стадо. С Богом на Негово попКръстюПодобие, со миром! Многая лета!