Подписка срещу узаконяването на скандалните "архонти".


Гост

/ #115

2012-06-24 17:49

Щом мутрите ще ги наричаме Ваше Преосвещенства, как ще наричаме бедните хорица, които се чудят как по-икономично да живеят, за да има за църквата, хората които са готови да отделят от залъка си, но за църквата да има. Тези хора, които са пример за христианско поведение, нравственост и ценности. Но техните жълти стотинчици висшите духовници естествено не ги виждат и пренебрегват. Но да не забравяме, че църква не се гради с пари, а с верни миряни, които не пропускат служба. Да не забравяме, че има църкви, където свещениците изнасят сами литургии.
Да погледнем примера на първите християни, които за да бъдат допуснати са били изпитвани и много строго преценяни. Да не говорим, че за да се кръстят са минавали години докато се докажеш и заслужиш. А сега какво е? Всичко си има цена и след прилично заплащане получаваш от Божиите благини. Да не забравяме, че има църкви, около които е пълно с търговски помещения печелят от рента, а нямат свещи за 10ст и по време на литургия минават с подносчето бабите да си оставят стотинките. Грозна гледка. После ми говорете за смирение, това не е смирение, а подчинение, принуда и изнуване. Мутрите са в парламента(първата власт), телевизиите(третата власт), а сега искат да завземат и втората власт църквата. Ама няма да я бъде тая. Да се пазят и да бъдат будни тия свещенници, че да не дойде Господ и им разруши тезгяха и разхвърли сергията! Църквата пак ще я има и без парите на горделивците, ако тя е от Бога. 
МУТРИТЕ СА ТРЪГНАЛИ НА ЛОВ ЗА ЦЪРКВИ. и ще упорочат всичко щом става дума за пари. Най-ми е жал, за чистите миряни и духовници, не бива да се допуска такава подигравка с тях. Това е подигравка и с хорара допринесли за делото. Подигравка с първите духовници, които са ходели пеша с километри за да проповядват Божията милост. До къде я докараха. Пролича си, че много от духовниците поставени на сегашните си постове не са ги заслужили и отстояли с вярата си. Осъзнайте се и спрете безумието, богатейте в Бога.