За запазване самостоятелния статут на НАО "Ю.Гагарин"-Ст.Загора


Гост

/ #3 Re: Spodeleno

2012-05-17 20:46

#1: -

Уважаеми Старозагорци! 50 години Народната обсерватория "Ю. Гагарин" е не само атракция на града ни.Тя е стожер в обучението на младите хора. Средище на мисъл, желание за работа и логика. Какво е обсерваторията?- място, в което се обучават учениците в часовете по астрономия, място, в което се провеждат кръжоци по астрономия, място, в което любопитните очи на малки и големи отправят взор, за да надникнат нагоре във Вселената.

Няма друга институция, която 50 години трупа и съхранява такава богата база от филми, разработки и фотоматериали.

Няма друг по-прецизен специалист-астроном като г-жа Надя Кискинова, която влага сърце в работата си. Професионалист, която винаги е готова да помогне.

В науката астрономия няма място за чиновничество. Няма място за случайно попаднали хора, които не са работили с ученици. Трудно е да привлечеш вниманието им. Трудно е да задържиш интереса им. А защо чиновниците от Община Стара Загора не си зададат въпроса колко награди са спечелени и предстоят да бъдат спечелени? Колко любители-астрономи са вече изтъкнати общественици и учени? Мога да Ви дам списък от такива учени.

Уважаеми ръководители, които искате да блокирате работата на Обсерваторията. Погледнете младите хора, които продължават да правят научните си изследвания. Как ще им обясните? И в астрономията ли има криза?

Иванова - учител по физика и астрономия