Петиция относно приемане на Закон за Фалит на частни лица!

Изберете псевдоним

/ #54 Тема

2012-02-24 23:37

Haide sega - za ihu-ahu chovek li si slaga glavata v torbata? Moje i da ne sme dorazbrali kapitalizma, no to e zashtoto sme se predoverili na 'kulturnoto' obslujvane na bankata. Tolkova razbirane i udobstva, dokato stanesh tehen klient. A premulchana informaciq na kilogram! Niakude v tova prostranstvo - mejdu informiraniq banker i obiknoveniq nishto nepodozirasht potrebitel, se sluchva narushavaneto na choveshkite ni prava i svoboda. A i tuk mqstoto ne e dostatuchno, za da se opishe qsno igrata v koqto sme podvedeni.
Tova ihu-ahu sme go zapochnali s ideqta da go dovedem dokrai - vse pak tova e investiciq ot niakakuv vid, nali? Ami, kogato se razboliavame? A kogato ostavame bez rabota? Da padne sekirata vurhu glavite ni! Niama otsrochka - nito niakakva sigurnost - obratno na zaqvqvanoto to bankata v nachaloto.
Podpisvam tuk, ne zashtoto ne jelaq da si vodq smetkite dobre. Po-skoro zashtoto veche mi e stanalo predelno qsno che nikoi ne sudeistva za da uspeq da si vodq smetkite dobre. A kakvo li oshte ne znaem ot kuhnqta?
Kolkoto do kapitalizma - dobre de, to e qsno che koito pie - plashta i che sireneto e s pari. Ama nali sme v 21 vek i dikensovite tejki vremena mai trqbvashe da sme gi nadrasnali ?! Kude sa mehanizmite, koito da ozaptqt nechiq alchnost i bezhaberie, za da ne kaja nehumannost? Zabludihme se nai-veche v tova che ochakvahme niakoi da sa hora kato nas - vse pak ponqtieto 'pechalba' ne izklyuchva naprimer humannostta, dokato niakoi ne go napravi suznatelno. Ili 'sposoben' chovek oznachava 'sposoben' da vredi na drugite ...