Петиция срещу високите цени на водата в Хасково

Гост

/ #107

2012-01-02 19:49

Здравейте,

изненадан съм, но и обнадежден от интересът към петицията. Искрено вярвам, че ако всички сме единни и знаем какви са ни целите, ще успеем да променим нещо. За съжаление аз не съм адвокат - нямам представа какви трябва да са следващите ни действия, за да можем да предизвикаме ответна реакция, разбира се, без да нарушаваме законите на България.

Сигурен съм, че сегашните управляващи на ВиК са правили редица злоупотреби, с което пряко са виновни за вдигането цените за вода. Искам да знам, че държавата е адекватна и има кой да им поиска сметка - техните грешки ги плаща всяко едно семейство в Хасково.

Липсата на събираемост в циганската махала също е голям проблем.

Всички наши протести са много неорганизирани - всички мрънкаме, че водата е скъпа, но не знаем какво да направим. Лично аз, като гражданин, искам следните неща:

1) Публичен одит на ВиК - поне веднъж публично да се покаже кой какво е крал, кой е бил назначен защото е братовчед на шефа и поради некомпетентността си е довел до загуби на ВиК.
2) Държавата да вземе мерки и ако трябва с полиция да влезе в Република и да прибере парите - имам странното усещане, че това много ще помогне на дружеството във финансово отношение
3) Да се поиска сметка от управляващите ВиК Хасково - защо нещата са в това състояние и кой е виновен. И не колективна отговорност, а персонална. Кой за какво е харчил пари и ако няма логично обяснение - да ги върне.

Знам, че тези неща няма да се случат - след 3-4 дни всички ще са забравили и ще си плащат като попове.

ИЛИ.

Поне веднъж ще променим нещо за себе си и за околните - ще им кажем че не могат да се ебават с нас. Петко Стойчев работи ЗА ХАСКОВО и за ХАСКОВЛИИ и ако не го осъзнава е време да си ходи.