Митрополит Николай - пред църковен съд


Гост

/ #870

2016-08-11 11:40

Разбрах, че строят крематориум в Пловдив.

Ако нашия митрополит би имал авторитет на духовника в града, неговото пастирско слово би било чуто от управляващите и от хора, че това не е по християнски - да горят останки от хора. Като пример, покланяме се на мощи на светиите, не на тяхен прах. Светоста им запазва тялото им нетленно. Вярата ни почита тази нетленност, като символ на свят и Богоугоден живот. Да не говорим за откровенията на пророци относно второто пришествие и възкресение на мъртвите. Така и пише - ще възтанат мъртвите от грабовете си.

Но нашия митрополит, който се занимава с какво ли не, само и не със вечното, дори и да се изкаже правилно по въпроса - няма да бъде чут, щото никой не иска да го чуе, толкова наприказва и толкова надроби - вече истината от неговата уста не е истина - ужас - дотам стигнахме.

Накрая, богоспасаема епархия, както все той говори - ще има крематориум. В Пловдив ще горим християни! Каква подигравка на злото! Нерон бил лош? Той поне не е бил християнин...

Верно е, трябва човек да отиде на гробище, за да разбере, в каква държава живее и каква вяра е на хората, и дали изобщо я имат.

Ще има комин, като в Освенцим! Но, само пара ще излиза! Ако това ще стане - наистина трябва да бягаме от този град - без да се обръщаме.