Митрополит Николай - пред църковен съд

прав е Павел Милов

/ #810 Re: Re: Re: Re: Защо пловдивския митрополит е изпратил екип да снима протеста в Черноземен?

2016-07-24 13:42

#809: Павел Милов - Re: Re: Re: Защо пловдивския митрополит е изпратил екип да снима протеста в Черноземен? 

 Не е за чудене, прав е г-н Милов: както вече беше изтъкнато, ДИКТАТУРАТА  НА  "ПРОЛЕТАРИАТА"  и Народната Власт имаха такива методи половин столетие и "дядото" Н.В.П.  си е от потомствената комунистическа НОМЕНКЛАТУРА, баща му е БАРЕТА, а народът знае, че крушата не пада далеко от корена.

ВЛАСТОЛЮБИЕ, принуда, подтисничество  -  нищо общо с православието няма този младеж. Той не е ДУХОВНИК, а КОМАНДИР и ние не можем да бъдем сигурни дали той е изобщо ВЕРУЮЩ или ни разиграва с лесно заучени клишета на "набожност", докато има наум задни мисли и кроежи и далавери = кой го овласти да продава Тиквен Медал Ерм? Да спазарява с АРХОНТесите и техните Олигархчета, докато 160 годишни църкви падат? Кой го освободи от ОТГОВОРНОСТИ по поддръжката (тук намекват, че за буренясалия двор съм виновен аз, и ти, ние, ама Той не, той бил над народеца! Бре, бре, гиди гьостерица!)

Накратко - МУТРА С МИТРА. 

Дотам я докараха, и синодът да вземе да се освести, че помним клипа с Търновския дето си иска 40 бона за интервю, или клипа с Бачковския хормонал ... Ако не в затвора, айде, и ако не в лудницата  -че той от алчност е превъртял, що за "монах" ако не спазава Обета-  то тогава на спокойствие в МАНАСТИР  ДА  НЕ  СЪСИПВА ПЛОВДИВ.  (Я Ватиканът как освободи "непогрешимия", който не се справя ...)

И друго се мярна - отлична идея синодът да събере в една зала всички свещеници подписали ЗА НЕГО с простичка анонимна анкета на предварително подпечатано сгънато на четири листче за всекиго: дали са подписали 1. по съвест че го крепят, дали 2. от послушническа "дисциплина" и безразличие или дали 3. ЗАСТРАШЕНИ ПОД ЗАПЛАХА за хляба си насущний?

Хорска направа е,нека не се лъжем, че е Божа работа; и ако и в Църквата не остана място за СЪВЕСТ, накъде отива България?