Митрополит Николай - пред църковен съд

Светльо Ангелов - Портос

/ #409 ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне!

2016-06-17 12:27

Гледам, че някои мои коментари цели интИрвютЪ предизвикват. та чак да ти стане жал за объркания свещ. Петко, дето сто пъти се препоти, докато коментира нещата, чудейки се откъде ги зная. Даже изтърва. че въпросните пари, заради които като архиерейски наместник е влязъл в конфликт с мУтрополит Николай. са "петцифрена сума". нещо. което нито аз, нито друг тука е споменавал.

Но от дума на дума, давай да си го кажем докрай. Николай е изискал да му се дадат на ръка парите от наема на казино в Асеновград, намиращо се на църковен имот, като парите се заведат. уж получени от асеновградски храм, а не от него самия на ръка. Мислейки си, че е в позиция да се противопостави, в качеството си на човек, който го е избирал, поп Петко тропа по масата по време на разговора и крещи. Крещи му и Николай. Малко по-късно поп Петко е сменен с поп Йордан като архиерейски наместник, който Йордан моментално брои сумата, искана от Николай... Поп Петко е и медийно небезизвестен с ареста си за бракониерстване в Карловския Балкан, заедно с ловната дружина, на която е водач.

И като сме почнали да дразним хор'та, айде да продължим. В момента на Рибната църква "ревизия" прави Гинка Димитрова, работила дълги години като счетоводител в Пловдивска митрополия, без висше икономическо образование. Гинка е известна и със син си - свещеник=председател на хр. "Свети Никола" в Пловдив. т. нар. Руска църква/