Митрополит Николай - пред църковен съд

енорияши от храм "Св.Петка" гр.Пловдив

/ #133 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-08 10:44

#130: Светльо Ангелов - Портос - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!! 

 Г-н Ангелов , не се отказвате да изливате злоба и лъжа и да упорствате в невярната информация ,с която подвеждате незапознатите. Като енорияши на храм "Св.Петка Епиватска" гр.Пловдив се чувстваме длъжни да ви отговорим, защото обидите към нашите свещеници засягат лично нас самите,просто не можем да се съгласим с невярните образи,които рисувате с похватите на "жълтите" вестници. Неволно бяхме свидетели и на вашето спречкване с о.Еленко Йосифов, видяхме какво стана, о.Еленко просто не можа да понесе циничния ви език,с който преднамерено го провокирахте, да хулите и погазвате всичко свято без срам и каквото и да е уважение, и си позволи / и наистина трябваше / да ви изгони от храма ,защото думите,които изричахте не бяха за храм.Но както виждаме от вашите писания явно такъв е изобщо начинът ви на комуникация. Не ви е посягал - ще свидетелстваме ,ако е необходимо, постъпи така,както би постъпил всеки един свещеник, поставен в такова изкушение. Не можем да се съгласим и с лъжата, която настоявате да наложите ,че о.Емил пък бил ръкоположен от дядо Кирил. Отец Емил ние познаваме още след завръщането му от София ,току що завършил БФ, той беше назначен като библиотекар на Пловдивска Митрополия от покойния Митрополит Арсений и многократно сме вземали литература от него в библиотеката. След това дядо Арсений 2001г. го ръкополага за дякон и служат винаги заедно до  октомври,2006г, не е имал никакво запрещение от дядо Арсений.Познаваме лично семейството му -родителите му ,жена му и децата му.

Това е истината, уважаеми братя и сестри за нашите достойни свещеници  о.Еленко и о.Емил, и ние ще говорим, защото не можем да позволим подобни лъжи да се представят за истина. 

Г-н Ангелов, моля проверете  от сигурен източник информацията ,която имате,защото сам разбирате, че "информаторът" ви не знае ,а се базирате на "подочух оттук и оттам и съших с бели конци",което е твърде несериозно ,както всъщност звучат всичките  ви писания.