Митрополит Николай - пред църковен съд

Светльо Ангелов - Портос

/ #112 Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 09:58

#110: - Re: Re: Re: Хора!!!!! 

Господине Анонимен (Гост), информацията ми за поп Емил Паралингов е съвсем точна и изрядна, познавам достатъчно хора, познаващи и него, и семейството му, както познавам лично и самия него и зад това, което ще кажа, ще застана като Светослав Ангелов, а не като анонимен манипулатор и лъжец, като Вас, щото две години живях в Пловдив.

А поп Еленко е човекът, Драги ми Господине, който лично по-телефона, докато му се молих, като на човек, с когото сме имали и добронамерено общуване, освен караниците, ми каза: "Аз този човек няма да го опя-я-ява-а-ам!", молих му се, за да дойде да служи заупокой поне един свещеник пловдивски на погребението на Амбарев. Съгласи се само отец Сотир, който отсрами тогава всичките ви "велики и почитани свещеници" - маргинализиран пред пенсиониране старец, комуто Еленко в "Света Петка" не дава и треби да прави, нито литургия да служи, а само да изповядва - достоен човек и свещеник излезе отец Сотир - остави на отец Амбарев в ковчега и епатрихила си, защото попадията беше пропуснала да му сложи... Отказаха ми Паралингов, отказаха ми и неколцината Амбареви прители-свещеници дори, а им се молих като дете, да! И не се молих на мене да угодят, ами да острамят епархията ви, където Амбарев е служил десетилетия! Тези хора ли сега ми препоръчвате, като такива, които аз уж клеветя?! Амбареви си бяха довели свещеник от другаде, но аз исках това да направя заради вас, да.

А какъв подлец е поп Емил пък, нека не говорим! Само това ще разкажа - на рождения ми ден преди години в Пловдив пристигна от Сливен друг разочарован от Николай клирик - еп. Игнатий Карагьозов. Празнувахме в кръчма в Стария град, а докато са го водили мои тогава близки към заведението, го е срещнал именно Паралингов, молил го е, направо го е дърпал към храма си, за да се били "помолили заедно", без да обръща внимание на настояването на епископа, че има благословение от митрополита си да е в Пловдивска епархия "само за частно посещение", следователно влизането в храм, при това за молитва, ще е каноническо нарушение.

Нагледал съм се и на двамата, драги и говоря от първо лице единствено число, а не като вас с бесовското "ние знаем". Кои сте вие бе, легионе Севастиянов?!