НЕ на 1.60 лв. за билет за градския транспорт в София


Гост

/ #236

2016-05-05 16:40

Неадекватно повишаване на цената на билета за градски транспорт с ужасните 60% /пенсиите с 10%/. Строителен инженер съм, писала съм до Столична община /без отговор/ от група безработни, тези хора трябва да пътуват безплатно и да търсят работа - никакъв отговор.
Свидетел съм от студентските си години, сега към децата ми на грубо и целенасочено отношение към тези групи, а към циганската общност са ТОЛЕРАНТНИ/ ИЗЧАКВАТ ГИ ДА НАПУСНАТ АВТОБУСА, АКО ИМА АКЦИЯ С ПОЛИЦИЯ, ПРОПУСКАТ ГИ ЗА ПРОВЕРКА/ . Когато граждани се възмутим не ни чуват проверяващите, но деца, ученици, студенти, млади хора, хора на които се случва да са без билет - подлежат на ТОРМОЗ, като престъпници /за един лев/. Къде са престъпниците в тази държава, кои са? Не мога да остана безразлична - това е тормоз и геноцид се нарича - унижение и унищожение на собствения си народ.

Ако направим една проста сметка за средна работна заплата 600лв - чисти /за образование или  без,  разликата вече се стопява - защо да учим?, друга тема/. Всъшност заплатите горе-долу са едни и същи на голям процент работещи в София, те пътуват с две или три превозни средства до работата си, което ще им коства едни 6,40лв или 9,60лв на ден - надницата ще им намалява съответно с 23,4% или 35,20% за 22 работни дни.

Ние ще работим и ще се радваме на "комфортния" превоз в Европейска столица!