Подписка в подкрепа на следовател Бойко Атанасов


Гост

/ #107

2016-03-09 09:43

1.ВСС е длъжен да се запознае със сл.дела, по които Бойко Атанасов твърди, че са извършени груби закононарушения и престъпни деяния.
2.Позицията на разпитаните от ВСС следователи и прокурори-не опровергава твърденията на Бойко Атанасов за грубото вмешателство на гл.прокурор Цацаров в разследването на делата.
3.Съществуването на определена група прокурори и следователи, които да разследват някои сл.дела - подкрепят твърденията на Бойко Атанасов.
4.Гл.прокурор Цацаров в съучастие с прокурори от СГП умишлено нарушава задължението за случайното разпределение на преписките и досъдебните производства.
5.ВСС разполага с достатъчен брои сигнали за нарушенията на гл.прокурор Цацаров свързани с нарушаването на случайното разпределение на делата в СГП.
6.Гл.прокурор Цацаров вече над 3 години грубо погазва върховенството на закона, разпоредбите на Конституцията за равенство на гражданите пред закона и умишлено злоупотребява с предоставената му от закона власт, за която престъпна дейност многократно е сигнализиран ВСС.
7.ВСС прикрива престъпната дейност на гл.прокурор Цацаров.
8.ВСС следва дисциплинарно да освободи Цацаров от заеманата длъжност, като материалите изпрати на СГП за образуване срещу него на досъдебно производство.
9.ВСС за пореден път доказва, че не е способен да осъществява ефективен контрол на прокуратурата.
10.Липсата държавна институция /липса на съдебен контрол/, която да контролира функционалната дейност на прокурорските преписки е в пряка причинна връзка с липсата или проявата на избирателен подход в борбата с престъпността по високите етажи на властта.
11.Необходим е ТРИ месечен отчет на Главния прокурор в НС, включително и по конкретни казуси, което не засяга независимостта на съдебната система.
12.Създаване на “Антикорупционна прокуратура” - като постановленията Й за отказ от образуване на досъдебни производства да подлежат на съдебен контрол, за да не се изроди в поредната не работеща институция.
13.Съветът за Съдебна реформа към МП да предложи такива промени в ЗСВ и НПК, които да поставят цялата функционална дейност на прокуратурата под тотален съдебен контрол.