Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН


Гост

/ #23 Re: Това не е сериозно!

2016-02-06 17:28

#22: Химик - Това не е сериозно! 

 Колега, нищо подобно не е решено. Това, което беше гласувано на последното заседание на ОС на БАН (от 1.02.) е да се отдели 1 млн. лв. от централизирания бюджет и да се прехвърли в бюджетната субсидия за институтите. Единственото, което тази стъпка решава е хората със заплати под минималната, да започнат да получават по 420 лв. Толкоз! Няма никаква цифра за диференциране и разпределяне в останалите длъжности. И това решение се прие! Много се надявам някой член на ОС на БАН да сподели по-подробно или да ме поправи ако греша... От балкона на залата трудно се виждат цифрите на екрана, но пък какво се гласува става до болка ясно. Или да сподели например за сравнение какви са цифрите на средните заплати за БАН и има ли стъпка нагоре в нашето искане. 

Много ми се иска, обаче, да попитам всички вас, които пледирате да искаме достойни заплати. Какви са според вас цифрите на достойните заплати, разпределени така, по длъжности? Моля да бъдете конкретни.

И още нещо: БЛАГОДАРЯ ВИ! На всички, които коментирате и дискутирате тук, защото това по-красноречиво от всичко друго доказва, че петицията е била необходима. И с общи усилия, може да се прецизира!

Поздрави!

Гергана Василева