Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН


Гост

/ #12

2016-02-06 11:32

До #7, 9 и 10

Все съм си мислела, че ще се намерят хора, които да са недоволни от цифрите, макар че изрично е казано, че няма да се спре до тук! Трябваше да ви го напишат хората в прав текст и в bold, че да го видите. Обаче, да се подозира, че зад петицията стоят академиците, това е вече липса на здрав разум. 

Питам ви, вас тримата, които сте се изказали така вдъхновено:

- Вие лично какво направихте, за да алармирате било ОС на БАН, ръководството, било премиера, МОН или някоя друга инстанция, че заплатите ни са като на персонал в кучешки приют? Някакви действия, по-ефективни, имате ли да предложите?

- Вие лично дали знаете кои са представителите на вашия институт в ОС на БАН? Те разказват ли ви как протичат заседанията, какво се обсъжда, какви битки се водят и какви решения се взимат?

- Като толкова плюете академиците и пожизнените възнаграждения, вие лично или вашия представител в ОС на БАН какво отношение взехте, когато беше издигнато предложението за отмяна на Постановлението от 2008 г.?

И ако бяхте толкова загрижени за съдбата на БАН и промяна в законодателството, защо досега мълчите?! Какво чакате, защо не реагирате? Някой друг ли трябва да започне? Кой да бъде той и трябваше ли подписката да бъде:

- "НЕ на депутатските пожизнени възнаграждения! ЗА отмяна на постановлението!"

Ако трябваше - защо не я пуснахте вие, Младия учен, например?

Срам, колеги! Срам и мъка за това, че оплювате първия опит да се разтика тинята под краката ви!

 

Блага А.