ПРОТИВ законовото избиване на здрави животни в приюти, ферми , зоопаркове


Гост

/ #71

2015-12-01 18:52



  • 4-5 бр. свински пържолки
  • 1/3 ч.ч. олио (може и зехтин)
  • 1 с.л. мед
  • 1-2 с.л. лимонов сок (може и оцет - 1 с.л. )
  • 1 с.л. горчица
  • тъмен соев сос
  • 1/2 ч.ч. вино (може и бира)
  • черен пипер, чубрица




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пържолите се измиват хубаво. Маринатата се приготвя като се смесят всички продукти за нея, като е желателно първо да са меда, олиото и лимоновия сок. Бърка се до разтваряне на меда. Ако се сложи и соевия сос, няма да може да видите дали меда се е разтопил. Добавяте и останалите продукти и се бърка до хомогенна смес. Ако харесвате или не някоя от съставките, може да я увеличите или намалите. Умишлено не съм писала сол, защото соевия сос е доста солен.

С така приготвената марината се намазват хубаво пържолите и се слагат в съд с капак в хладилника да престоят 1 час, може и повече. Остатъка от маринатата се излива в съда върху наредените пържоли.

След това се нареждат в подмазнена тава, налива се малко вода и се покриват с фолио. Може да се залеят и с маринатата, в която са престояли. Пекат се на 200С градуса около 1 час под фолио. След това фолиото се маха и се допича още 15-20 минути.

* Получават се много крехки и сочни свински пържоли - като пилешко месо.
* Количеството на продуктите е ориентировъчно и е събирано от различни рецепти.