Награждаване на българските граничари от Средец

Анжела Димитрова
Гост

/ #186

2015-10-16 10:15

Подкрепям петицията инициирана от Божидар  Димитров! Защото границата е символ на суверенитета на всяка една държава и като такава, тя трябва да се брани от граничната полиция според закона! Щом като има нарушители, те трябва да бъдат арестувани. При съпротива и неподчинение, е възможно да се стигне и до смърт. Като в конкретния случай.

Граничарите ни са изпълнили достойно служебния си дълг и трябва да бъде наградени! За пример на останалите... Стрелялия за непоколебимостта, а другите - затова, че са проявили професионализъм и заедно са овладели критичната ситуация, в която са били поставени. От чужди, враждебни на интересите на България елементи.

А последните са точно такива - на 30 км. навътре в територията ни, по тъмно, внушителна група, само мъже, в добра физическа форма, без документи за самоличност! За какво говорим?

Според мен, ЗАДЪРЖАНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕКСТРАДИРАНИ, а не  да им се създава комфорт на наш гръб или да им се осигурява коридор за Европа!

Нашествието у нас трябва да го спрем ние сами, защото Европа изпусна "лентата"... И който си въобразява, че НАТО или които и да било съюзници ще ни защитят - това няма да се случи нито на хартия, нито на практика. Нашата защита си е наша задача, наше задължение. Което момчетата са изпълнили на 100%!

Затова смятам, че те са извършили геройска постъпка и трябва да бъдат отличени!

Стоя зад думите си, защото имам позиция, защото съм българка, защото съм майка и баба, защото суверенитета на България, мира в региона и бъдещето на децата ни трябва да бъдат поставени над всичко!